Ο Gianmarco Pozzecco ήταν μεταξύ των ομιλητών του «Meet the Best», μιας διαδικτυακής εκπομπής που προβλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Ιταλία με ομιλητές τους κορυφαίους προπονητές της χώρας.

Ο οξύθυμος κόουτς της Sassari, ρωτήθηκε για το πως πέρασε την “καραντίνα”, και μεταξύ άλλων παραδέχθηκε πως είδε μερικούς αγώνες NBA προκειμένου να πάρει ιδέες και να σχηματίσει άποψη για κάποιες νέες προπονητικές τάσεις. Όμως αυτό που είδε, καθόλου δεν του άρεσε και δεν δίστασε να το πει “έξω από τα δόντια”: «Υποχρέωσα τον εαυτό μου να δει κάποιους αγώνες, για να ανανεώσω τις γνώσεις μου. Μετά το τέταρτο παιχνίδι όμως, ήθελα να κάνω… εμετό. Ξέρεις γιατί; Όλα είναι ωραία και φανταχτερά, αλλά αυτό που είδα δεν έχει καμία σχέση με το μοντέλο που έχω στο μυαλό μου».

Το ΝΒΑ μπορεί να του προκαλεί αηδία από προπονητικής άποψης αλλά από αγωνιστικής παραμένει το μεγάλο του “what if” καθώς είχε την ευκαιρία του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αλλά δεν την κυνήγησε:

«Tο 2001 έπαιξα στο Summer League με τους Raptors, έκανα ένα σπουδαίο παιχνίδι και την επόμενη μέρα ο GM πέρασε αρκετές ώρες με τον ατζέντη μου για να συζητήσουν για συμβόλαιο. Είχα πόνους στη μέση, αλλά δεν το έδειξα. Ήταν σαφές ότι μπορούσα να παίξω σε αυτό το επίπεδο (στο ΝΒΑ). Ακολούθως με κάλεσαν στο veteran camp και μου εξήγησαν την κατάσταση: ήμασταν τρεις παίκτες για δύο θέσεις. Δεν ήταν κάτι εγγυημένο, αλλά στην ουσία έπαιζα με ίδιες πιθανότητες με τον Carlos Arroyo για τη μία θέση. Στη Varese όμως ήμουν σαν Θεός, είχα ένα υπέροχο συμβόλαιο και έβγαζα πολλά λεφτά. Αποφάσισα να μην το ρισκάρω. Είναι κάτι για το οποίο μετανιώνω ακόμη και σήμερα γιατί για κάμποσα χρήματα, δεν δοκίμασα τις πιθανότητές μου» είπε χαρακτηριστικά o Ιταλός κόουτς.