Το Κατάρ του Μάνου Μανουσέλη πριν από λίγη ώρα κατάφερε να επικρατήσει με 60-57 επί της Παλαιστίνης του Γιάννη Διαμαντάκου, με αποτέλεσμα να προκριθεί στο ασιατικό κύπελλο. Θυμίζουμε ότι η Παλαιστίνη είχε “κλειδώσει” ήδη την συμμετοχή της στα τελικά της διοργάνωσης μετά την ευρεία της επικράτηση επί του Ομάν (80-46), ενώ αύριο θα διεκδικήσει και την πρώτη θέση απέναντι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αναφορικά με το αγωνιστικό σκέλος, οι δύο ομάδες έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στα μετόπισθεν και το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ κλειστό, ενώ ο νικητής κρίθηκε στα ύστατα δευτερόλεπτα. Τέλος η επιτυχία αυτή των δύο Ελλήνων τεχνικών είναι πολύ σημαντική τόσο για τους ίδιους που προσέθεσαν ακόμη ένα παράσημο όσο και για την δική μας προπονητική σχολή, η οποία πανηγύρισε ακόμη μία διάκριση στο εξωτερικό.

Μάλιστα λίγο μετά το πέρας του αγώνα ο κόουτς Διαμαντάκος μίλησε στο basketblog.gr κι είπε τα εξής:

“Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε μία ομάδα, που διαθέτει περισσότερη ποιότητα και βάθος. Aμυντικά είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι, αλλά διαχειριστήκαμε λάθος τις τελευταίες επιθέσεις. Είμαστε μία ομάδα, που μας στοιχίζει το γεγονός ότι ενσωματώθηκαν πέντε παίκτες στην αποστολή μόλις την προηγούμενη Δευτέρα. Νομίζω ότι βρισκόμαστε δίκαια στην επόμενη φάση και αύριο απέναντι στα ΗΑΕ θα διεκδικήσουμε την πρωτιά. Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ τον κόουτς Μανουσέλη και τον κόουτς Μυκονιάτη για την νίκη τους αλλά και την πρόκριση του Κατάρ”.