Δεν θα αγωνιστεί ξανά από δω και στο εξής με τη Εθνική Γαλλίας ο Thomas Heurtel, έπειτα από την απόφασή του να υπογράψει το καλοκαίρι συμβόλαιο με τη ρωσική Zenit Saint Petersburg. Ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας “Jean-Pierre Siutat” τόνισε ότι εκείνη την περίοδο είχε συζητήσει εκτενώς με τον Γάλλο αθλητή, όμως εκείνος αθέτησε όλα όσα συμφώνησε και δεσμεύτηκε.

Το καλοκαίρι ο 33χρονος γκαρντ είχε δεσμευτεί να μην υπογράψει είτε με ρωσική ομάδα είτε με ομάδα από τη Λευκορωσία. Διαφορετικά δεν θα δικαιούνταν να αγωνιστεί με τη Εθνική Γαλλίας. Λίγο μετά το Eurobasket ο Heurtel συμφώνησε με τη Zenit.

H τοποθέτηση του προέδρου της γαλλικής ομοσπονδίας:

Μπορούμε να συζητήσουμε με αυτούς που δεν έχουν υπογράψει τη βεβαίωση (τον Livio Jean Charles της CSKA Moscow και τον Louis Labeyrie της Unics Kazan) αλλά όσον αφορά τον Thomas, με το οποίο του είχαμε εξηγήσει πώς λειτουργούν τα πράγματα, εκείνος δεν τίμησε τη δέσμευσή του. Για μένα από σήμερα, θεωρώ ότι δεν θα είναι πια στην ομάδα. Τελείωσε”, είπε ο Jean – Pierre Siutat.

Σε μία ανάρτηση του στο Instagram στις 10 Οκτωβρίου, ο Heurtel διαβεβαίωσε πως δεν δίνει “δεκάρα” σε ότι αφορά τη συμφωνία του με τη ρωσική ομάδα“.