Πριν από λίγο καιρό ο άλλοτε σέντερ του Ολυμπιακού (2015-17) ενεπλάκη σε ένα τροχαίο ατύχημα, το οποίο παραλίγο να του στοιχίσει την ζωή. Εντούτοις ο Young χάρις στην επιμονή του αλλά και την πρόοδο της ιατρικής κατάφερε να επιβιώσει, ενώ μίλησε για την πορεία της αποθεραπείας του στο δίκτυο “Times-Union”.

Ο Αμερικανός ψηλός τόνισε ότι μπορεί να έχει μία φυσιολογική ζωή αν και το πρόβλημα που το προκλήθηκε στην σπονδυλική στήλη. Βέβαια επεσήμανε ότι δεν είναι εύκολο να περπατήσει ξανά, ωστόσο δεν χάνει την ελπίδα του αφού θα προσπαθήσει να τα καταφέρει. Τέλος απέδειξε την δύναμη ψυχής που τον διακατέχει, καθότι δήλωσε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν πρόκειται να του αλλάξει την ζωή, με τον ίδιο να φαίνεται αποφασισμένος να βρει μία εργασία στην οποία θα συνεχίσει να προσφέρει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πριν από 50-60 χρόνια δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσει κάποιος μετά από ένα τέτοιο ατύχημα. Όμως σήμερα, με την πρόοδο της ιατρικής και της επιστήμης, μπορείς να έχεις μια φυσιολογική ζωή. Ακόμη μαθαίνουμε καθημερινά πράγματα για τους τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης.

Είναι αδύνατο να πει κανείς τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει κάποιος. Με έναν τέτοιο τραυματισμό οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μου για να περπατήσω ξανά, αλλά σε πολύ κόσμο είπαν πως δεν θα σηκωθεί στα πόδια του και τελικά το έκαναν. Εγώ θα προσπαθήσω να το κάνω, για μένα, για την οικογένειά μου, για την πίστη μου και για να αποδείξω ότι μπορεί να γίνει και θα γίνει. Το μότο είναι ‘γιατί να μη γίνω εγώ αυτό το 1% που περπατά ξανά;»”.

Δεν πρόκειται να επιτρέψω σε αυτό που μου συνέβη να με καθορίσει ως άνθρωπο. Εγώ θα το καθορίσω. Όποια πόρτα μού ανοίξει ο Θεός, εγώ θα την διαβώ. Δεν θέλω απλώς να μαζεύω επιταγές αναπηρικής σύνταξης. Θέλω να κάνω μια δουλειά που θα έχει σημασία για τον κόσμο, θέλω να του δώσω έμπνευση και την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν τους εαυτούς τους»