H Real προερχόταν από δύο νίκες απέναντι στη Maccabi Tel Aviv, με αποτέλεσμα να βρίσκεται ένα βήμα πριν το Final 4. Έτσι οι Μαδριλένοι αγωνίστηκαν σήμερα κόντρα στην Betis στο ρελαντί, αλλά αυτό ήταν αρκετό για να πανηγυρίσουν στο τέλος ένα πολύτιμο διπλό (69-71). Η Betis έφτασε μία ανάσα από το ροζ φύλλο, καθώς προηγούταν με δύο πόντους (69-67) ένα λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης, ωστόσο το σύνολο του Laso απάντησε με ένα 0-4 για να πάρει το “2”.

Η Real με αυτήν την επικράτηση ανέβηκε στο 21-9 και συνεχίζει από τη δεύτερη θέση της κατάταξης, αλλά φαντάζει πολύ δύσκολο να απειλήσει την πρωτοπόρο Barca, που έχει μία νίκη παραπάνω με ματς λιγότερο αλλά και την ισοβαθμία, Από την άλλη η Betis υποχώρησε στο 9-21 και εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από την διακεκαυμένη ζώνη, έχοντας όμως ίδιες νίκες με την Burgos που έχει ίδιες νίκες με τους “πράσινους”

Για τους “Μερένγκες” επανεμφανίστηκε στη 12άδα ο Thompkins έπειτα από το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε, την στιγμή που κορυφαίος ήταν ο Gabusele με 16 πόντους, με τον Goss να ακολουθεί με 13 και τον Tavares να πετυχαίνει ακόμη ένα double-double με 10 πόντους και 14 ριμπάουντ. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Brown με 14 πόντους με τον Bertans να έχει 13.