Ο Φώτης Λαμπρόπουλος είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού στα πέρατα των χρόνων, με μια τεράστια καριέρα 19 ολόκληρων ετών να μιλάει φυσικά από μόνη της.

Ο Πατρινός forward υπέγραψε το μεσημέρι της Κυριακής (22/8) με την Njarovik, ομάδα του πρωταθλήματος Ισλανδίας, η οποία θα αποτελέσει κάπως έτσι την 7η διαφορετική χώρα που θα τον φιλοξενήσει!
Συνολικά, έχει περάσει τα 14 χρόνια της 19ετούς του πορείας μακριά από την πατρίδα του, ζώντας το όνειρο του εξωτερικού στο έπακρο.

Συγκεκριμένα, έχει περάσει κατά σειρά από τις Ισπανία, Ιταλία, Αργεντινή, Βενεζουέλα, Ουρουγουάη και Κατάρ, όπου αγωνίστηκε πέρυσι με τη φανέλα της κυρίως ποδοσφαιρικά γνωστής Al Sadd, αλλά η πρώτη είναι η ιδιαίτερη αγαπημένη του, αφού έχει περάσει 12 χρόνια στην ACB και τις μικρότερές της κατηγορίας -αρχής γενομένης από το 2004 και τη θητεία του στην ομάδα της 4ης εθνικής Romauto Mataro.

 

 

Όσον αφορά τα εν Ελλάδι κατορθώματά του, έχει περάσει από Απολλωνιάδα Πάτρας, ΑΕΛ, Ηρακλή, Αρκαδικό, Απόλλων Πατρών και Πανιώνιο, με τον οποίο μέτρησε 10 πόντους , 5 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και 1 κλέψιμο τη σεζόν 2019-2020 όντας 35 ετών, στο τελευταίο μέχρι σήμερα πέρασμά του από τη χώρα!

 

 

Τέλος, όσον αφορά την ισλανδική λίγκα την οποία θα κοσμεί σε λίγες ημέρες ο Λαμπρόπουλος, έχουν υπάρξει συνολικά 2 Έλληνες πριν από αυτόν, με τους Κώστα Τσαρτσαρή (Grindavík/1997) και Μιχάλη Λιάπη (Grindavík/ 2018) να είναι οι πρώτοι με αντίστοιχο προορισμό.