Ο Άλφα-Δύτης κρατάει την αναπνοή του και συνεχίζει τις… βαθιές βουτιές στα ορμητικά νερά των “μικρών” κατηγοριών και του γυναικείου, αποκαλύπτοντάς σας πράγματα με έντονο ενδιαφέρον.

*Όπως αναφέραμε, το Ψυχικό… χρυσώνει τον Θωμά Νίκου για να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα και να παραμείνει βασικό σημείο αναφοράς και την επόμενη σεζόν. Μάλιστα, πέραν του εξαιρετικά υψηλού μισθού, του προσφέρεται και σημαντικό πόστο στις ακαδημίες για να βγει ένα επιπλέον μηνιάτικο, με το οποίο παίρνεις άνετα έναν ταλαντούχο παίκτη. Ο παίκτης θέλει να μείνει, απλά ακόμα δεν έχει αποφασίσει οριστικά, καθώς δέχεται “πολιορκία” από άλλες ομάδες, που παίζουν χαμηλότερα από την Α2. Μερικές από αυτές είναι ο Πανελευσινιακός, το Αιγάλεω και ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας.

* Τα πράγματα στην ΑΕΛ δεν είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολα. Πέρυσι, οι παίκτες άντεξαν σχεδόν όλο το χρόνο απλήρωτοι. Ο υποβιβασμός ήταν αναπόφευκτος και μακάρι να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα. Ο διοικητικός ηγέτης είναι… εξαφανισμένος και η κίνηση για συνομιλίες με τον Κώστα Δασταυρίδη δεν απέδωσε καρπούς σε πρώτη φάση. Ενδεχόμενη παρουσία του στο διοικητικό σχήμα θα ευνοούσε να τερματιστεί η ανησυχητική στασιμότητα που επικρατεί.

*Εσωτερικά προβλήματα στον Απόλλωνα, όπου οι διοικούντες ψάχνονται να ρίξουν ευθύνες για τη διαρροή των προβλημάτων και ίσως η μοναδική τους ελπίδα πλέον είναι η απόφαση του ΑΣΕΑΔ για να συμμετάσχουν στην Stoiximan.gr Basket League. Ο Χολαργός νομίζουμε είναι καλυμμένος, πάντως, και δεν είναι τυχαίο πως ο Βετούλας σταμάτησε να περιμένει και έκλεισε στον Κολοσσό. Με τους Αχαιούς στην Α1 και με τη διοίκηση που δεν έχει μέσα αυτούς που είχαν… σκοτωθεί μαζί του, θα έδινε τα χέρια… χθες, καθώς θα ‘θελε να ναι σπίτι του.

*Ποιος θα αντικαταστήσει τον Χάρη Κουλουριώτη στον Ιπποκράτη Κω; Θα είναι ο Βαγγέλης Ζιάγκος που έχει δεχτεί πρόταση και σύντομα θα απαντήσει; Θα είναι ο σχετικά “αλμυρός” Φώτης Τακιανός; Ή κάποιο όνομα έκπληξη που δεν έχει διαρρεύσει και κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό σε περίπτωση που πει “ΟΧΙ” ο πρώτος;

* Η δυναμική γκαρντ Αναστασία Τσέρου είχε προτάσεις από την Α1 Γυναικών, όμως τελικά προτίμησε την Α2 και την Αγία Παρασκευή που της έδειξε πόσο πολύ την ήθελε και την έπεισε να συμφωνήσει.