Δεν θα αναλωθώ σήμερα σε… γαρνιτούρες και ορεκτικά για να «ζεσταθούμε». Τα θέματα είναι μπόλικα και το μοναδικό ερώτημα είναι από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Και δεν γίνεται να μην αρχίσω με το μπάχαλο που γίνεται στη φετινή Α2 με τις συνεχείς αλλαγές προπονητών.

13 έφτασαν αισίως οι αλλαγές προπονητών στην Α2, με το πέρας της 13ης αγωνιστικής να φέρνει δύο ακόμα αποχωρήσεις προπονητών. Ανάμεσα σε αυτές τις 13 αποχωρήσεις, υπάρχουν δύο που έχουν το περισσότερο ενδιαφέρον. Στη μία περίπτωση, η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Ο προπονητής πάλευε με τα θηρία, έφερνε αποτελέσματα, όμως έβλεπε την τσέπη του να μη γεμίζει. Το αποτέλεσμα; Πήρε το δρόμο για την επιστροφή στη βάση του.

Στη δεύτερη περίπτωση, ενώ όλα κυλούσαν ομαλά και τα χαμόγελα περίσσευαν, ένα σκηνικό στην προπόνηση ήρθε και έφερε τα πάνω κάτω. Ο προπονητής τσακώθηκε άσχημα με έναν εκ των βασικών παικτών, τα λόγια που ακούστηκαν ήταν βαριά και δεν άργησε να ραγίσει το γυαλί και στο τέλος να υπάρξει η αποχώρηση.

13 αποχωρήσεις, 13 προσλήψεις. Και μπορεί να φημιζόμαστε στην Ευρώπη για την ελληνική σχολή προπονητών, στην Ελλάδα όμως κάποιοι πουλάνε πολύ… φτηνά το τομάρι τους. Με τριψήφιο αριθμό για μηνιάτικο συμφώνησε προπονητής μπροστά στο δέλεαρ της επιστροφής στους πάγκους δεν σκέφτηκε και πολύ τα οικονομικά δεδομένα.

Μην ασχολούμαστε όμως μόνο με τη Α2, το Basketblog.gr άλλωστε αποδεικνύει καθημερινά ότι ασχολείται με όλες τις κατηγορίες και δεν θα μπορούσε και ο Αλφαδύτης να κάνει αλλιώς. Άγριος ήταν ο τσακωμός παίκτη με προπονητή σε ομάδα της Β’ Εθνικής. Αφορμή στάθηκε ένα φιλικό και σε ένταση της στιγμής, ο αθλητής δεν έδειξε σημάδια ευ αγωνίζεσθαι, με τον προπονητή να παίρνει πολύ σοβαρά την κατάσταση και να τον στέλνει στα αποδυτήρια. Αυτή μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ο παίκτης δημιουργεί πρόβλημα και οι κεραίες του Αλφαδύτη έπιασαν ότι θα πληρώσει με πρόστιμο τη γενικότερη συμπεριφορά του και αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση δεν αποκλείεται και να αποχωρήσει από την ομάδα.

Κακή συμπεριφορά δεν δείχνουν όμως μόνο μεμονωμένοι παίκτες. Αυτό μπορεί να τύχει και σε προπονητές. Σε παράγοντες. Ή και σε ομάδες ολόκληρες. Μία ατυχή συμπεριφορά συνέλαβε και ο Αλφαδύτης πριν λίγες μέρες από ομάδα που ενώ παίζει ωραίο μπάσκετ, έχει αρχίσει και γίνεται αντιπαθητική ενώ οι τελευταίες αποφάσεις της την κάνουν ακόμα και μισητή. Υπάρχει γυρισμός; Αν θυμηθεί η ομάδα από πού προέρχεται και το DNA της, όλα μπορούν να φτιάξουν.

Προπονητολογία τέλος; Άφησα και ένα… δωράκι για το τέλος. Ομάδα με υψηλές βλέψεις που τα πάει σχεδόν τέλεια τη φετινή σεζόν, βρίσκεται… αθόρυβα σε αναζήτηση προπονητή. Ο παράγων της ομάδας δεν είναι ευχαριστημένος με τον τρόπο προπόνησης και θέλει να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη μέρα. Η συνέχεια στους δέκτες σας…