*Η νέα μεταγραφή του baskeblog είμαι εγώ. Ο Αλφα-Δύτης. Και θα βουτάω στα βαθιά νερά των μικρών κατηγοριών για να σας φέρνω στην επιφάνεια ειδήσεις. Και κουτσομπολιά. Και παρασκήνια.

*Το κακό (γι’ αυτούς) είναι ότι έχω απλώσει δίχτυα σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αθήνα. Παντού έχω συνεργάτες. Και μου τα λένε. Και θα σας τα γράφω.

*Ενας φίλος μου λοιπόν, μελισσοκόμος στο επάγγελμα, μου είπε πρόσφατα μια ιστορία: Ότι υπάρχουν προπονητές που ανακαλύπτουν έναν πρωτότυπο τρόπο για να εξοικονομούν χρήματα.

*Υπογράφουν πχ σε ομάδα που απέχει 45 λεπτά με μια ώρα από το σπίτι τους. Τι κάνουν λοιπόν; Παίρνουν αμέσως δύο- τρεις «κοντοχωριανούς», από την δική τους πόλη δηλαδή. Και λένε «μαγκάκια, θα πηγαίνουμε με ένα αυτοκίνητο εναλλάξ, ώστε να μοιραζόμαστε τα έξοδα». Μαγκιά, έτσι;

*Κι ας κάνουν τους large παρά έξω. Η μούρη είναι σημαντική να την πουλάς. Πρακτικά όμως η κατάσταση αλλάζει. Και καλά κάνουν.

*Υπάρχει μια ομάδα που εδρεύει σε λιμάνι… Κάτι σας είπα τώρα, έτσι; Δεν πειράζει. Πολλές ομάδες  έχουν λιμάνι. Λίγες όμως χρωστάνε κοντά στα 100 χιλιάρικα σε έναν παίκτη που είχε εγγυημένο τον δεύτερο χρόνο συν τις οφειλές από τον πρώτο.

*Και ο παίκτης δεν μασάει. Θα τα απαιτήσει.

*Στον Ηρακλή δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ποιόν προπονητή θα πάρουν. Έναν όμως από τους υποψήφιους (που ακούγονται) τον πήρε τηλέφωνο ατζέντης. «Ρε συ, πάρε τον τάδε ως μάνατζερ στην ομάδα» του είπε. «Ποιον να πάρω ρε;» τον ρώτησε ο προπονητής απορημένος. «Ακόμα δεν έχω κλείσει κάπου».

*Υπάρχουν δε κάποιοι πρόεδροι που θέλουν να κάνουν σλάλομ. Παίρνουν τηλέφωνο τους παίκτες και τους λένε «έλα εδώ ρε παιδί μου, θα τα βρούμε χωρίς να φέρεις τον ατζέντη σου». Κάποιοι τσιμπάνε. Κάποιοι όχι. Αλλά ο πρόεδρας την προσπάθεια την κάνει.

*Εκτός ελλαδικού χώρου συνέβη το επεισόδιο που θα σας γράψω: Ελληνας ατζέντης πήγε να φάει άσχημες μάπες από ξένο ατζέντη! Γιατί έπεισε ή πήγε να πείσει (δεν κατάλαβα καλά από το τηλεφώνημα) κάποιες αθλήτριες να αλλάξουν γραφείο και να πάνε στο δικό του. Τι νομίζετε; Κι αυτός ο χώρος άγριος είναι…

*Αυτά για σήμερα. Δεν θα χαθούμε. Αλλά δεν θα με βρείτε κιόλας όσο κι αν ψάξετε!