Θα αρχίσουμε από τα πιο ωραία, έτσι για να γελάσουμε λιγάκι. Θυμάστε το θεματάκι που είχαμε γράψει με τους παίκτες και τον προπονητή που την έβγαλαν σε στριπτιζάδικο παραμονή αγώνα; Ενόχλησε κόσμο. Πολύ κόσμο… Και μάλιστα άρχισαν οι ίντριγκες και οι υποψίες καθώς εκείνοι που πήγαν στα καυτά κορίτσια τα έβαλαν με όσους δεν πήγαν. Γιατί; Όχι επειδή έχασαν θέαμα… «Πάτε και τα δίνετε στο basketblog» τους έλεγαν. Τα άλλα τα παιδιά, που δεν χόρεψαν με τα κορίτσια κι έμειναν στο ξενοδοχείο, τους κοιτούσαν αποχαυνωμένα ακριβώς επειδή κανείς δεν είχε μιλήσει στο basketblog.

Από αλλού τα έμαθε ο Αλφαδύτης γιατί αυτή είναι η δουλειά του. Κι έμαθε κι άλλες ιστορίες ακόμα πιο συναρπαστικές.

Αποφασίστηκε, λέει, η απόλυση του προπονητή, όχι επειδή πήγε στο στριπτιζάδικο αλλά για το λόγο ότι ένας άνθρωπος που θέλει να ασχοληθεί διοικητικά με την ομάδα ήθελε να φέρει άλλο κόουτς με προοπτική να μείνει και του χρόνου, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει φέτος. Όμως έπεσε σε… τοίχο! Γιατί;

Μα ακριβώς επειδή ο «πλερώνω» στην ομάδα, δεν θέλει να αλλάξει προπονητή. Και δεν θέλει επειδή μέσω του αχθοφόρου του στέλνει τα μηνύματα στον κόουτς και του λέει ότι όλα τα συστήματα πρέπει να βγαίνουν για να σκοράρει συγκεκριμένος παίκτης. Ο πρόθυμος βαστάζος στέλνει το μήνυμα, είναι και ένας διοικητικός εκεί μέσα που πάει τσάμπα ταξιδάκια οικογενειακώς με λεφτά του «πλερώνω», σουτάρει ο συγκεκριμένος παίκτης συνέχεια οπότε το τρελό παρεάκι είναι κατασυγκινημένο.

Ο «πλερώνω» χαίρεται. Ο διοικητικός κάνει αναψυχή. Ο αχθοφόρος δικαιολογεί τα ευρά. Ο παίκτης σουτάρει. Ο προπονητής μένει εκεί.

Γιατί το κάνει αυτό ο «πλερώνω»; Τι τον ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος παίκτης; Ε δεν είναι και δύσκολο να το καταλάβετε. Μασημένη τροφή δεν σας δίνω και μην πάει ο νους σας στο πονηρό. Είναι τόσο απλό όσο δεν πάει άλλο.