►      Όταν ο καιρός αλλάζει…
Είναι εντυπωσιακό πραγματικά ότι η πλειοψηφία των ασθενών βλέπει τους αρθριτικούς πόνους να επιδεινώνονται ανάλογα με τον καιρό. Επίσης, σε ασθενείς με χρόνιο άλγος, οι νευρικές απολήξεις πόνου είναι υπερβολικά ευαίσθητες και δραστηριοποιούνται με διάφορα ερεθίσματα από την ατμόσφαιρα (υγρασία, άνεμοι κ.λπ.).

►      Άλλες αιτίες πόνου των αρθρώσεων
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής επηρεάζει ιδιαίτερα το φαινόμενο του πόνου των αρθρώσεων. Από τη μια μεριά, υπάρχει μεγάλη μερίδα ανθρώπων με καθιστική εργασία, ελάχιστη ημερήσια κινητικότητα και βάδιση. Συχνά είναι παχύσαρκοι, με κακή ή ανύπαρκτη μυϊκή υποδομή και, έτσι, επιρρεπείς σε εύκολους τραυματισμούς με πολύ χαμηλά φορτία.
Υπάρχει και η αντίθετη όψη όμως, σημειώνει ο ειδικός: ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος και της υπερβολικής συστηματικής προπόνησης από μικρές ηλικίες, τα σύνδρομα υπέρχρησης – υπερκαταπόνησης ολοένα και αυξάνουν. Σε όλες τις περιπτώσεις, τελικός παραλήπτης είναι η άρθρωση που εμφανίζει πρώιμη φθορά – άρα και πόνο. 

►      Επιπλέον, τα βαριά επαγγέλματα με συχνή άρση βάρους, πολλή ορθοστασία, μεγάλη μυϊκή κόπωση και συχνούς μικροτραυματισμούς (οικοδόμοι, αγρότες, οδηγοί-φορτωτές, πωλητές κ.λπ.) σίγουρα προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις αρθρώσεις, προσθέτει ο ειδικός. Η καθιστική επίσης εργασία, συχνά χωρίς κανόνες εργονομίας (κατάλληλο κάθισμα, κακή θέση υπολογιστή κ.λπ.), είναι προδιαθεσικός παράγοντας σε μια πληθώρα επαγγελμάτων, όπως οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι υπάλληλοι γραφείων, κ.λπ.
Σημαντικό ρόλο παίζει και η δομή του σώματος, όπως π.χ. η παχυσαρκία, και η έλλειψη άσκησης. Όταν κάποιος έχει καλή μυϊκή υποδομή, είναι έτοιμος να δεχθεί περισσότερα φορτία ή μια κακή στάση για αρκετή ώρα, χωρίς κίνδυνο, αναφέρει ο δρ. Σιδερίδης.

►      Οι επιπτώσεις στην καθημερινότητα
Ο χρόνιος πόνος των αρθρώσεων είναι δύσκολη υπόθεση. Εμποδίζει τη συμμετοχή στον αθλητισμό ή άλλες αγαπημένες δραστηριότητες, συχνά ακόμη και την απλή μετακίνηση ή τέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων. Πολλοί από τους ανθρώπους που παρουσιάζουν πόνους στις αρθρώσεις δυσκολεύονται να οδηγήσουν, να κάθονται πολλή ώρα σε συγκεκριμένη στάση ή να ανεβοκατεβούν σκαλιά.
Παράλληλα, στη σωματική καταπόνηση προστίθεται συχνά και η ψυχική επιβάρυνση. Φαινόμενα κατάθλιψης σχετίζονται τακτικά με τον χρόνιο πόνο, καθώς οι ασθενείς αποφεύγουν απλές δραστηριότητες, αποξενώνονται από το κοινωνικό τους περιβάλλον, χρησιμοποιούν υπερβολικά φάρμακα και έχουν μειωμένη απόδοση σε όλα τα επίπεδα.

Meta-Flexτης SOLGAR®: Για την υγεία των αρθρώσεων

Η γλουκοζαμίνη είναι ένα από τα βασικά συστατικά του χόνδρου των αρθρώσεων, παρέχει προστασία κατά των κραδασμών που επιβαρύνουν τις αρθρώσεις, ενώ ταυτόχρονα προάγει την αποκατάστασή των χόνδρων και παρουσιάζει ήπια αναλγητική δράση.

Το συμπλήρωμα διατροφής META-FLEX (Glucosamine – Hyaluronic Acid – Chondroitin – MSM) της SOLGAR® είναι ένας πρωτοποριακός αποτελεσματικός συνδυασμός γλουκοζαμίνης, χονδροϊτίνης, υαλουρονικού οξέος και οργανικού θείου, ο οποίος παρέχει στον οργανισμό το κατάλληλο δομικό υλικό για την πλήρη και αποτελεσματική στήριξη και ενίσχυση της δομής των αρθρώσεων, των χόνδρων και των τενόντων. Επίσης θεωρείται χρήσιμο σε καταστάσεις οστεοαρθρίτιδας.

Το META-FLEX[DC1] συμβάλλει στην υγεία των αρθρώσεων του ανθρώπινου οργανισμού που επιβαρύνονται καθημερινά, από την προπόνηση, από χρόνιες φλεγμονώδεις καταστάσεις ή ακόμα και από την λάθος στάση στο γραφείο ή στον ύπνο, παρέχοντας τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να καλύπτονται οι εξειδικευμένες ανάγκες των ατόμων που επιθυμούν ελευθερία κινήσεων.

Αναζητήστε το τώρα σε ένα μοναδικό πακέτο προσφοράς: http://bit.ly/Solgar_Meta-Flex_News