Μία όμορφη μπασκετική παράσταση δόθηκε στο The Westin Resort της Costa Navarino, στο πλαίσιο της κορυφαίας διοργάνωσης αθλητικού τουρισμού «Navarino Challenge». Σε μία διοργάνωση που, ούτως ή άλλως, είναι ιδιαίτερη και διακρίνεται για τις τρομερές εκπλήξεις που προσφέρει, Έλληνες πρωταθλητές όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και ο Περικλής Ιακωβάκης, άφησαν προσωρινά τα αθλήματα, στα οποία τους γνωρίσαμε να δοξάζονται και έπιασαν την πορτοκαλί θεά, παίζοντας απέναντι σε καταξιωμένους ανθρώπους από αρκετούς τομείς, οι οποίοι συνέβαλαν στη διεξαγωγή της κορυφαίας αθλητικής πρόκλησης.

navarino basketball 34

Οι τέσσερις ομάδες που τέθηκαν αντιμέτωπες στο κλειστό γήπεδο του The Westin Resort, προσέφεραν πλούσιο θέαμα και εντυπωσιακές φάσεις, με το basketblog.gr να προσφέρει το μοναδικό 4Χ4 τουρνουά, με τη συμμετοχή σπουδαίων προσωπικοτήτων. Η Active Media, η 24 Media, η Costa Navarino και το National Geographic, διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους, με την αήττητη ομάδα της Active Media να έχει ως άξιο μάνατζερ τον Άκη Τσόλη, ο οποίος επέλεξε τον ακαταμάχητο Αλέξανδρο Νικολαΐδη στην ομάδα του. Ο τελευταίος, αποτέλεσε τον «πολιορκητικό κριό», ενώ όταν όλοι έσπευδαν να τον μαρκάρουν, η Νίκη Μολφέτα «πυροβολούσε» μαζί με τον Θέμη Καρβουντζή έξω από τη γραμμή των 6.75, με τον Χάρη Λινάρδο να προσδίδει ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας. Καθοριστικός ήταν ο εκπρόσωπος του basketblog.gr, Μενέλαος Σεβαστιάδης, ο οποίος αφού πρώτα φόρεσε τα αθλητικά του, οδήγησε την Active Media στην επιτυχία με τις… ποιητικές συμβουλές που μπέρδευαν συμπαίκτες και αντιπάλους.

active media team 2016

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε και άλλες αξιομνημόνευτες στιγμές, όπως το στυλ του Σπύρου Γιαννιώτη, το οποίο φάνηκε να θυμίζει… Βασίλη Σπανούλη. Μήπως μοιάζουν τελικά;

navarino basketball 6

span

Αυτός που μοιάζει στον αδερφό του Νάσο, πάντως, είναι ο Γιώργος Γαλακτερός, ο οποίος φαίνεται εξίσου καλός, δίνοντας σκληρές «μάχες» ειδικά κάτω από τη ρακέτα.

galakteros basketball navarino

Μιλήσαμε πριν για στυλ. Τι να πει κανείς, άραγε, για την Έλενα Χαρμπίλα ή την Ελένη Παπαδοπούλου, που ως εκπρόσωποι του National Geopgraphic έκαναν τους αγώνες πιο γοητευτικούς με την χάρη που τους προσέδιδαν;

harbila elena

harbila national shoot

Το δικό του τρόπο είχε και ο Περικλής Ιακωβάκης, ο οποίος είτε κοντά είτε μακριά από το καλάθι, αποτελούσε μία μόνιμη «πηγή» κινδύνων.

iakovakis navarino basketball

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, επίσης, πρέπει να έχει στα υπ’ όψιν του τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Σε περίπτωση που ψάχνει για ψηλό ή υπάρξει αποχώρηση ενός παίκτη, σαν τον Βασίλη Σίμτσακ, ο πρωταθλητής του Τάε Κβον Ντο δείχνει σε τρομερή φόρμα.

nikolaidis voli basketball

Το εν λόγω τουρνουά, κινήθηκε στους ρυθμούς της υπόλοιπης διοργάνωσης, που έλαβε χώρα στη μαγευτική περιοχή της Μεσσηνίας, αποτελώντας ακόμη ένα όμορφο στιγμιότυπό της. Η «δίψα» για το μπάσκετ, το πάθος, η αυταπάρνηση και η απόλαυση του παιχνιδιού, δεν έλειψαν ούτε από το «Navarino Challenge», όπως και ο υγιής ανταγωνισμός που πρεσβεύει αυτό το γεγονός, στα τέσσερα χρόνια ζωής του. 

Στο «Navarino Challenge», άλλωστε, υπήρχαν κι άλλες σημαντικές φυσιογνωμίες, όπως ο ομογενής υπερμαραθωνοδρόμος, Κωνσταντίνος Καρνάζης, ο προπονητής του αργυρού Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη, Νίκος Γέμελος, η ελληνίδα πρωταθλήτρια της κολύμβησης Κέλλυ Αραούζου, ο έτερος Αλέξανδρος Νικολαΐδης, πρωταθλητής του Kick Boxing και η γυμνάστρια pilates, Μάντη Περσάκη. Καθένας, με τη δική του… ειδικότητα, κατάφερνε να κάνει τη διοργάνωση ακόμη πιο αξιομνημόνευτη για άπαντες, όσους επισκέφθηκαν την περιοχή της Πυλίας.

Το πιο σημαντικό, όμως, που κάνει τους αγώνες μπάσκετ ξεχωριστούς, είναι πως δεν υπήρξε η «πινελιά» κάποιοι διάσημου παίκτη του αθλήματος. «Πινελιά», έβαζε κάθε συντελεστής του «Navarino Challenge» με τη δική του συμμετοχή, ώστε να πραγματοποιηθεί ένα πολύ όμορφο τουρνουά.

navarino basketball 53

Στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό που έχει παράσχει η διοργάνωση και που σας παρουσιάζουμε, καλό είναι να αφήσουμε απλώς… την εικόνα να μιλήσει.