Χρόνια στο δημοσιογραφικό κουρμπέτι και ειδικότερα στον χώρο των οικονομικών και πολιτικών ΜΜΕ, η εκδοτική και δημοσιογραφική ομάδα του www.moneypro.gr διαπίστωσε ένα μεγάλο “κενό”. Ενώ δηλαδή η χώρα μας ημέρα με την ημέρα, χρόνο με το χρόνο, κυβέρνηση με την κυβέρνηση οδηγούνταν στην καταστροφή και τον όλεθρο, ενώ οι πολίτες όφειλαν κι έπρεπε να ενημερώνονται, κάποια οικονομικά δίκτυα ενημέρωσης ιδιαίτερα την τελευταία πενταετία απέκρυπταν τις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων. Ενεργούσαν σαν να επρόκειτο οι Έλληνες να ζουν για πάντα στην νιρβάνα τους, σαν να επρόκειτο για τους “τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας”.

Μιλάμε για τον κατεστημένο οικονομικό και ειδικό Τύπο ο οποίος μη θέλοντας να θίξει πρόσωπα, καταστάσεις και παγιωμένες αντιλήψεις επέλεγε να χειροκροτεί κάθε επιχειρηματική προσπάθεια, να περιορίζεται στην ανακύκλωση της επίσημης ενημέρωσης για τις μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και τις κρατικές business και ουσιαστικά να εξελίσσεται σε νεροκουβαλητή ειδήσεων.

To Moneypro.gr ευελπιστεί να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων, καθώς πάγια θέση μας είναι πως “δεν είναι όλα καλώς καμωμένα”. Όχι φυσικά πως τα πάντα είναι στραβά. Όμως δεν μπορεί ακόμα ο οικονομικός Τύπος να λειτουργεί με “παλαμάκια” και να ξεχνά το Α και το Ω της δημοσιογραφίας. Το ρεπορτάζ.

Το Moneypro.gr λοιπόν αποτελεί το πρώτο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΟ-  ενημερωτικό – αποκαλυπτικό site της χώρας. Αποφεύγοντας τις βαρύγδουπες και ούτως ή άλλως καλυπτόμενες από τον υπόλοιπο οικονομικό Τύπο αναλύσεις, στόχος του είναι η ανάδειξη πρωτότυπων ειδήσεων γύρω από όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας και για όλους τους κλάδους. Καθημερινά καλύπτονται όλες οι αγορές και κλάδοι από την ενέργεια, το εμπόριο, τη βιομηχανία, μέχρι τη διαφήμιση, τις νέες τεχνολογίες, την κινητή τηλεφωνία, τις τράπεζες, τη ναυτιλία, το αυτοκίνητο, τις κατασκευές, το ΕΣΠΑ.

Έμφαση όμως θα υπάρξει και στη σύνδεση της ιδιωτικής αγοράς με το Κράτος, μέσω της αυστηρής παρακολούθησης και ανάδειξης των προβλημάτων που προκύπτουν στους δημόσιους διαγωνισμούς, στις ΔΕΚΟ και το ευρύτερο Κράτος. Κι αυτό διότι σε μια εν πολλοίς κρατικοκετρική οικονομία όπως η ελληνική, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον βαθμό εξάρτησης της αγοράς από το Δημόσιο.

Το Moneypro.gr δεν στοχεύει στη δημιουργία ειδησεογραφικής ροής που και τα υπόλοιπα ΜΜΕ ήδη καλύπτουν. Προτείνει ένα διαφορετικό μοντέλο προσέγγισης των εξελίξεων μέσα από πρωτογενές ρεπορτάζ και μέσω ανάδειξης δικών του θεμάτων. Επίσης πιστό στο δόγμα πως τα πρόσωπα ευθύνονται για τις καλές αλλά και αρνητικές εξελίξεις επιχειρήσεων, Κράτους και εν γένει αγοράς, περιλαμβάνει έντονη προσωποκετρική πολιτική ανάδειξης των θεμάτων ενώ κάθε ημέρα η στήλη Face Control – Business Story θα παρουσιάζει τον επιχειρηματία, πολιτικό ή στέλεχος της αγοράς που ξεχώρισε.

Παράλληλος στόχος μας είναι η κάλυψη του κενού που υπάρχει ως προς την παρουσίαση όχι μόνο των επιχειρηματιών που εκ των πραγμάτων χαίρουν δημοσιότητας αλλά και των στελεχών επάνω στα οποία οι επιχειρήσεις βασίζουν την προοπτική τους. Έτσι θα μπορέσει κανείς να βρει ποιοι μάνατζερς κρύβονται πίσω από τις δύσκολες αποφάσεις και ποιοι πραγματικά ευθύνονται για στρατηγικές καινοτομικές ή και αποτυχημένες. Γιατί το Moneypro.gr δεν θα είναι σαν όλα τα άλλα οικονομικά ΜΜΕ. Για εμάς υπάρχουν επιτυχίες αλλά και αποτυχίες. Επιδίωξη μας εξάλλου δεν είναι να λέμε πως όλα είναι καλά, όπως είθισται στον ελληνικό οικονομικό Τύπο.

Μέσα από μια σειρά καινοτομιών όπως τη χρήση web TV παρουσίασης εταιρικών εκδηλώσεων, happenings, promotion ενεργειών ή ενημερωτικών συνεντεύξεων και παρουσιάσεων, την ειδική στήλη head hunting (Proεργασία), τις χρηστικές στήλες φορολογικής, νομικής, εκπαιδευτικής συμβουλευτικής (Pro φόρων, Pro στασία, Pro παιδεια) η δημοσιογραφική ομάδα του www.moneypro.gr επιδιώκει καθημερινά να φέρει τους ανθρώπους της αγοράς πιο κοντά στις εξελίξεις.

Ειδικές στήλες επίσης θα υπάρχουν για τις business γύρω από τον πολιτισμό και τον αθλητισμό αλλά και ειδικές αναφορές στο business life style καθώς και προτάσεις βιβλίων, τάσεων και αυτό που εύστοχα προσδιορίζεται ως life coaching.

Συνεργαζόμενο στενά με το αδελφό πολιτικό site www.parapolitika.gr, την εβδομαδιαία σαββατιάτικη εφημερίδα Παραπολιτικά, το Moneypro.gr φιλοδοξεί να είναι η φωνή της αγοράς, των στελεχών και να παρέχει Proφύλαξη σε όσους θέλουν να αισθάνονται πραγματικά ενημερωμένοι.