Το Charazay Basketball Manager είναι αυτό που λέμε… η συνήθεια που έγινε λατρεία. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί ο Άλεξ, ένας από τους πιο παλιούς παίκτες του παιχνιδιού.

“Είμαι ο Άλεξ ή αλλιώς zormbie και μεθαύριο κλείνω 4,5 χρόνια στο Charazay Basketball Manager. Μεγάλο διάστημα θα πει κάποιος για διαδικτυακό παιχνίδι. Πως δεν βαρέθηκες;
Πως δεν τα παράτησες; Χαρά στην υπομονή σου, θα πουν πολλοί. Όσοι δεν είχαν την χαρά να εγγραφούν, να παίξουν, να διασκεδάσουν, να γνωρίσουν νέα άτομα και φίλους.

Πρωτοξεκίνησα μετά από παρότρυνση ενός φίλου μου. Ωραίο παιχνίδι μου έλεγε. Κάνε εγγραφή να το δοκιμάσεις. Αυτό ήταν όλο. 4,5 χρόνια τώρα συνεχίζω στο παιχνίδι όπως και ο ξάδελφος μου. Το Charazay είναι ένα παιχνίδι μπασκετικό. Ένα παιχνίδι που δεν απαιτεί τρομερή και συνεχή προσήλωση. Θέλει λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σου” δήλωσε αρχικά ο “zombie” και συνέχισε:

“Μπορείς να κάνεις μεταγραφές, να επιλέξεις τους προπονητές της ομάδας σου, να προπονήσεις τους παίκτες σου, να διαμορφώσεις το γήπεδο σου, την φανέλα και το όνομα της ομάδας σου όπως και πολλά άλλα. Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα, είναι ο συναγωνισμός με τα άλλα μέλη της κοινότητας. Ανταλλάσσουμε απόψεις, συζητάμε τα μακροπρόθεσμα πλάνα μας, σχεδιάζουμε πολλές φορές από κοινού την στρατηγική μας. Μπορούμε να δεχθούμε βοήθεια από έναν έμπειρο χρήστη, είτε να δώσουμε βοήθεια σε έναν άπειρο.

Είναι ένα παιχνίδι που υποστηρίζει την συνεργασία των χρηστών. Ένα ακόμα επιπλέον χαρακτηριστικό που ξεχωρίζω στο Charazay σε σχέση με άλλα διαδικτυακά παιχνίδια είναι ότι για να συμμετέχεις δεν χρειάζεται να είσαι συνδρομητής. Ούτε αναγκάζεσαι να γίνεις.

Μπορείς να διαθέσεις ένα πενιχρό ποσό για να έχεις κάποιες επιπλέον επιλογές αλλά και χωρίς αυτό δεν γίνεσαι λιγότερο ανταγωνιστικός. Προσωπικά προτείνω ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε να το δοκιμάσει. Είμαι σίγουρος ότι μόλις μπει στο κλίμα του παιχνιδιού και γνωρίσει και άλλους χρήστες θα του γίνει μία ευχάριστη συνήθεια.

4,5 χρόνια για κάποιους ακούγονται πολλά. Αντιθέτως από την πλευρά μου αναρωτιέμαι γιατί δεν είχα εγγραφεί νωρίτερα.

Ελπίζω σε 1-2 χρόνια, το αγαπημένο μας παιχνίδι να έχει αναπτυχθεί και άλλο, να έχει προοδεύσει περαιτέρω και εγώ να είμαι εδώ, μαζί με τον ξάδερφο μου και να συνεχίζουμε να παίζουμε φιλικά για να αποδείξουμε ο ένας στον άλλον ποιος έχει καλύτερη ομάδα”.

Tags:
charazay