Η Adidas λανσάρει το νέο της μοντέλο Harden Vol.2, με την εταιρεία να κατασκευάζει το νέο παπούτσι με βάση τα χαρακτηριστικά του Τζέιμς Χάρντεν. Ο “Μούσιας” έχει το δικό του ξεχωριστό στυλ, με τα jab, dribble, hesi, cross και step—back να καταφέρνει σχεδόν πάντα να βρίσκει τον στόχο του από την περιφέρεια.

Τα νέα παπούτσια ξεχωρίζουν για τις τεχνολογίες Forgefiber και Boost, η οποίες αναμένεται να δώσει μεγαλύτερη ευκολία και άνεση στις κινήσεις του παίκτη των Χιούστον Ρόκετς. Αρχικά η FORGEFIBER παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο γήπεδο και προσφέρει όλη την άνεση που χρειάζεται το πόδι όταν είναι σε κίνηση. Με την εφαρμογή TPU-coated νημάτων, το FORGEFIBER είναι ενσωματωμένο στο ελαστικό υλικό του παπουτσιού για ακόμα πιο δυνατή υποστήριξη, ενώ είναι ραμμένο σε τρία ξεχωριστά επίπεδα για να ενισχύει τις signature κινήσεις jab-step, step-back και Eurostep.

Ενώ Το Harden Vol. 2 διαθέτει ένα σύστημα κορδονιών που επιτρέπουν στον κάθε παίκτη ξεχωριστά να τα προσαρμόζει ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού, ενώ οι μικρές τρύπες στη γλώσσα του παπουτσιού επιτρέπουν στο πόδι να αναπνέει. Παράλληλα, ένα ελαστικό ύφασμα κατά μήκος του παπουτσιού προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο κράτημα.

Επίσης η τεχνολογία BOOST απλώνεται σε όλο το μήκος του παπουτσιού, το Harden Vol. 2 έχει σχεδιαστεί με μια ευρεία βάση στο πίσω μέρος του ποδιού που δημιουργεί σταθερότητα και ισορροπία κατά τη διάρκεια της κίνησης. Οι αυλακώσεις στο μέσο του παπουτσιού προσφέρουν σταθερότητα και ενισχύουν τον έλεγχο κατά την αλλαγή κατεύθυνσης, ενώ το κλιπ φτέρνας εξασφαλίζει ανθεκτικότητα και ισορροπία.

Ο παίκτης των Ρόκετς δήλωσε για τα Harden Vol.2 «Το παπούτσι έχει σχεδιαστεί βασισμένο στον τρόπο που παίζω και στις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης» σχολιάζει ο Harden, για να συμπληρώσει πως « Τα step-backs, τα Eurosteps και τα γρήγορα crossovers απαιτούν ένα παπούτσι σχεδιασμένο να συγχρονίζεται με την κίνηση μου…ούτε ένα δευτερόλεπτο πιο μετά.»