Το καλοκαίρι αρκετές ομάδες όπως οι Μπόστον Σέλτικς, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και Μινεσότα Τίμπεργουλβς ενισχύθηκαν μεταγραφικά και αυτό τράβηξε τα βλέμματα των τηλεθεατών, καθώς έτσι το πρωτάθλημα έγινε πιο ανταγωνιστικό από τη περασμένη σεζόν, κάτι που μαρτυράει και ο βαθμολογικός πίνακας των δύο περιφερειών.

Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Nielsen,  η τηλεθέαση αυξήθηκε κατά 32% και συγκεκριμένα 1,4 εκατομμύρια τηλεθεατές παραπάνω αποφάσισαν να δουν τα παιχνίδια της καλύτερης λίγκας του πλανήτη. Αυτό είχε να συμβεί από τη σεζόν  2010-2011, όταν ο Λεμπρόν Τζέιμς πήρε τη μεγάλη απόφαση να φύγει από τους Κλίβελαντ  Καβαλίερς και να μετακομίσει στους Μαϊάμι Χιτ.

Μάλιστα, ο αγώνα των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς , έσπασε τα νούμερα του  ESPN, καθώς  3,2 εκατομμύρια άτομα  παρακολούθησαν το παιχνίδι. Αυτό αποτελεί την υψηλότερη τηλεθέαση του ESPN από τα Χριστούγεννα του 2016.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το εναρκτήριο παιχνίδι της φετινής σεζόν ανάμεσα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και  Μπόστον Σέλτικς, αποτελεί την υψηλότερη τηλεθέαση στην ιστορία του TNT με μέσο όρο 5,6 εκατομμυρίων θεατών.