Τα πρώτα πλάνα της Τουρκίας με απώτερο στόχο την ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, θα ενεργοποιηθούν σε λίγες , τον Οκτώβριο με ένα τουρνουά γκολφ, όπου θα συμμετέχουν οκτώ από τους κορυφαίους αθλητές παγκοσμίως όπως οι Tiger Woods, Rory McIlroy, Luke Donald και Lee Westwood.

Θέλοντας να δείξουν ότι μπορούν να διοργανώσουν ένα αθλητικό γεγονός υψηλού προφίλ, συγκέντρωσαν όλους τους αστέρες του χώρου, ξυπνώντας μνήμες από τις μεγάλες ημέρες του World Match Play που είχε γίνει στο Wentworth.

Με βάση την παγκόσμια κατάταξη της 1ης Απριλίου, τα μόνα δύο μέλη της πρώτης οκτάδας που δεν δέχθηκαν την πρόσκληση είναι ο Martin Kaymer και Steve Stricker, που θα αντικατασταθούν από τον Justin Rose και τον πρωταθλητή του US Open, Webb Simpson. Οι δύο αθλητές, που συμπληρώνουν το “ρόστερ” της διοργάνωσης, είναι οι Hunter Mahan και Charl Schwartzel.

Φυσικά η προσέγγιση αυτών των κορυφαίων αθλητών, στο “Turkish Airlines World Golf Final“, που γίνεται μάλιστα για πρώτη φορά, δεν είναι ούτε απλή, ούτε οικονομική υπόθεση. Συγκεκριμένα λοιπόν, ο αθλητής που θα καταλάβει την τελευταία θέση, θα λάβει 300,000 δολάρια ως έπαθλο, τη στιγμή που ο νικητής του τουρνουά θα επιστρέψει στο.. σπίτι του κατά 1,5 εκ δολάρια πλουσιότερος!

Οι διοργανωτές μάλιστα, σκοπεύουν τον επόμενο χρόνο, να προσφέρουν σαν έπαθλο πρώτης θέσης, το ποσό των 2,5 εκ δολαρίων, που αποτελεί και το μεγαλύτερο βραβείο που υπάρχει στο γκολφ!

Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι ο Tiger Woods, για τη συμμετοχή του και μόνον, θα λάβει επιπλέον αμοιβή. Είναι βέβαια προφανές ότι, και για την Turkish Airlines αλλά και γενικά για τη χώρα, ο Αμερικάνος σούπερ σταρ, θεωρείται “κλειδί” για την πορεία της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων, θεωρώντας δεδομένο ότι, το γκολφ θα είναι ξανά τότε Ολυμπιακό άθλημα.

Όπως είναι λογικό λοιπόν, όλος αυτός ο “ντόρος” που έχει προκαλέσει το επικείμενο τουρνουά της Τουρκίας, έρχεται να επισκιάσει επόμενα τουρνουά γκολφ της Ευρώπης και της Αμερικής. Για παράδειγμα, ποιος θα δώσει βάση στο Master της Πορτογαλίας ή στο Open της Καλιφόρνιας, όταν το δίκτυο Sky θα μπορούσε να δείχνει ένα τελικό μεταξύ Woods και McIlroy; Το συγκεκριμένο γεγονός, θα ξεκινήσει μόλις εννέα ημέρες μετά το Ryder Cup, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, ώστε να μην επηρεάσει την κάλυψη του Σαββατοκύριακου.

Επομένως μπορούν να προκύψουν οφέλη για όλους μέσα από το τουρνουά “Turkish Airlines World Golf Final“, και παράλληλα η Τουρκία θα έχει συμπληρώσει και ένα μέρος του φακέλου της με στόχο τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2020.

Ο Tiger “απαντά” στους επικριτές του

Την τελευταία φορά που ήταν ρευστή η κατάσταση στο χώρο του γκολφ και τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται, έκανε την εμφάνιση του ο Tiger Woods και ξεκίνησε την περίοδο της κυριαρχίας του. Άραγε μπορεί να το επαναλάβει και τώρα;

Λέγεται ότι το να κερδίζεις τουρνουά στο γκολφ, είναι πολύ δύσκολο, ο Woods όμως, παρά τα 36 του χρόνια, έχει καταφέρει να κερδίσει τρία, από τα τελευταία επτά που έχει λάβει μέρος και συνεχίζει ακάθεκτος. Όντας στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, είναι πολύ κοντά στο να εκθρονίσει τον Luke Donald από το νούμερο ένα!

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να αντισταθεί και να μην απευθυνθεί στους επικριτές του. “Θυμάμαι μια εποχή, που οι άνθρωποι έλεγαν ότι δεν θα μπορούσα να κερδίσω και πάλι”, είπε. “Αυτό ήταν πριν από έξι μήνες, και δείτε που είμαστε τώρα». Πράγματι, το τοπίο έχει αλλάξει τόσο δραματικά ώστε Woods θα πάει στο Open του Lytham – όπου διακρίθηκε πρώτη φορά ως ερασιτέχνης το 1996- όντας τώρα το ισχυρό φαβορί.

Για την ιστορία ο Woods βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην δεύτερη θέση στους πίνακες κατάταξης των κορυφαίων του γκολφ όλων των εποχών με 74 επιτυχίες σε US Tours, πίσω από τον Sned που έχει 82. Μέσα στα επόμενα χρόνια, και μέχρι ο Woods να φτάσει την ηλικία των 40, με προϋπόθεση ότι θα του το επιτρέψει το σώμα του, το πιθανότερο είναι ότι θα έχει καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση!