Η ανάγκη του ΝΒΑ να εξαπλωθεί στην Κίνα είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Άλλωστε, ο Γιάο Μινγκ αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως αφορμή για τον Ντέιβιντ Στερν προκειμένου να απλώσει τα δίχτυα του στην χώρα της Άπω Ανατολής προσδοκώντας σε τεράστια οικονομικά οφέλη. Ο πρόεδρος του “μαγικού κόσμου” δεν είναι, όμως, ο μόνος που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την διαρκώς αυξανόμενη εμπορικότητα του ΝΒΑ και των σούπερ σταρ που αγωνίζονται σε αυτό.

Κι αυτό γιατί ο Ντουέιν Ουέιντ αποφάσισε να κάνει… άνοιγμα στην Κίνα υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με την εταιρία αθλητικής ένδυσης Li-Ning προκειμένου να λανσάρει τη δική του σειρά αθλητικών παπουτσιών. Ο πρωταθλητής του ΝΒΑ πήρε την πρωτοβουλία να συνεργαστεί με τη συγκεκριμένη κινέζική εταιρία αφού τα έσοδα που προσδοκά να εισπράξει είναι κάτι παραπάνω από… υπέρογκα, αν σκεφτεί κανείς πως το… αντίτιμο που θα πρέπει να πληρώσει κάποιος για να αποκτήσει ένα ζευγάρι ανέρχεται σε 120 (!) δολάρια.

Ο “Flash” θα αποτελέσει, έτσι, έναν από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του ΝΒΑ στην Κίνα αφού η ανάμειξή του δεν θα περιοριστεί στην επωνυμία των παπουτσιών, αλλά και στην προώθηση των προϊόντων από τον ίδιο.

Ενδεικτικό του ενθουσιασμού που επικρατεί στους κόλπους της Li-Ning είναι οι δηλώσεις του ιδρυτή της εταιρίας, ο οποίος μιλώντας στα Μέσα για την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας με τον Ουέιντ τόνισε πως “είμαι περήφανος που καλωσορίζω τον Ντουέιν Ουέιντ στην οικογένεια της Li-Ning. Ο Ντουέιν είναι ένας σούπερ σταρ τόσο εντός παρκέ, όσο και έξω από αυτό με τον τρόπο με τον οποίο προωθεί τον εαυτό του.

Έχω κατανοήσει πλήρως τι τον εμπνέει, τι τον ενδιαφέρει και τα προσωπικά και επαγγελματικά μονοπάτι που θέλει να ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια. Για την ακρίβεια, υπάρχουν πολλές αξιοσημείωτες ομοιότητες μεταξύ εμού και του Ντουέιν και δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ενθουσιασμένος από το γεγονός πως θα έχουμε την ευκαιρία να προωθήσουμε μία επωνυμία που “μιλάει” και στους δυο μας”.