Η Puma μπαίνει και πάλι με μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Η μεγάλη αθλητική εταιρεία κάνει ένα εντυπωσιακό come back στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, καθώς υπέγραψε 4ετή συμφωνία – μαμούθ (το οικονομικό κομμάτι δεν ανακοινώθηκε) με το Νο 1 του φετινού ντραφτ Ντιάντρε Εϊτον.

Η εταιρεία ξαναμπήκε στον χώρο για πρώτη φορά μετά το 1998 μετά την μεγάλη συμφωνία που είχε κάνει με τον τότε σταρ του ΝΒΑ, Βινς Κάρτερ.

Τεράστιο ταλέντο

Ο Ντιάντρε Εϊτον γεννήθηκε στις Μαχάμες, αλλά μόλις στα 12 του χρόνια μετακόμισε στις ΗΠΑ. Εδειξε από νωρίς το τεράστιο ταλέντο του στο μπάσκετ και στο NCAA έκανε το μεγάλο «μπαμ» με το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Στην τελευταία του φετινή χρονιά είχε μ.ο. 20.1 πόντους (με 61.2% στα σουτ εντός παιδιάς και 34.3% στα τρίποντα), 11.6 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ, 1.9 κοψίματα.

Ετσι είναι απόλυτα λογικό το πώς ο 20χρονος πάουερ φόργουορντ – σέντερ, που… βλέπει τον κόσμο από τα 2.16μ. αναμένεται να είναι το Νο 1 του ντραφτ, που θα γίνει στις 21/6  στο «Barclays Center» στο Μπρούκλιν και αν είναι έτσι, τότε θα πάει στους Σανς (αυτοί έχουν το Νο 1).

Ο Μπολτ και η Ριάνα

Ο Εϊτον τόνισε ότι είπε το «ναι» στην Puma για πολλούς λόγους, όπως το ότι η εταιρεία είναι πολύ δημοφιλής στις Μπαχάμες, αλλά και το ότι έκανε συμφωνίες με τον θρύλο του στίβου τον Γιουσέιν Μπολτ, που λατρεύει, αλλά την σταρ της ποπ, Ριάνα, που είναι οπαδός της.

«Η Puma είναι πολύ δημοφιλής στις Μπαχάμες. Πάντα έβλεπα παντού το σήμα της μεγαλώνοντας. Ο Γιουσέιν Μπολτ ήταν ο πρώτος αθλητής που είδα με το σήμα της και είναι σημαντικό για μένα να ταυτιστώ με έναν αθλητή που θαυμάζω και να είμαι μαζί του πια στη ίδια εταιρεία. Επίσης όταν ήρθα στις ΗΠΑ είδα τις συνεργασίες που κάνουν με μεγάλους καλλιτέχνες και μου άρεσε πολύ αυτό. Είδα πρόσφατα την Ριάνα, που είναι σαν κι εμένα καθώς έχουμε το ίδιο background από την Καραϊβική, να φοράει το σήμα της κι αυτό μου έδειξε πολλά».

Μαζί με τον θρύλο Ουόλτ Φρέιζερ

Η εταιρεία έκλεισε συμφωνία και με έναν παλιό μύθο του ΝΒΑ, ο οποίος είναι παλιός γνώριμός της. Ο λόγος για τον Ουόλτ Φρέιζερ.

Ο “Clyde” ήταν ο πρώτος σταρ του ΝΒΑ, που έκλεισε με την εταιρεία το 1973 και η Puma τα βρήκε πάλι μαζί του τώρα και θα βγάλουν 73 σειρές νέων παπουτσιών και θα είναι μαζί με τον Εϊτον τα… μεγάλα μπασκετικά όπλα της.

Ο ΕΪΤΟΝ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ