Οι διοργανωτές της Ευρωλίγκας ανακοίνωσαν πρόσφατα μια νέα συνεργασία, με την εταιρία αθλητικού εξοπλισμού Spalding, η οποία πλέον γίνεται η επίσημη μπάλα τόσο για την Turkish Airlines Euroleague, όσο και για το Eurocup.

Η Spalding αντικαθιστά λοιπόν την Nike, στη θέση της επίσημης προμηθεύτριας για μπάλες, της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ. Ωστόσο η Nike συνεχίζει τη συνεργασία της με την Ευρωλίγκα στα υπόλοιπα επίπεδα, όπως το τουρνουά Nike International Junior Tournament, που “τρέχουν” από κοινού.

Η νέα αυτή σύμβαση, θα έχει διάρκεια πέντε αγωνιστικές περιόδους, κάνοντας την αρχή από τη φετινή σεζόν (2012-2013), που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.

Spalding και Ευρωλίγκα έχουν εργαστεί σκληρά καθ’ όλη την περίοδο πριν το ξεκίνημα της διοργάνωσης, ώστε να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν το κατάλληλο προϊόν. Με μελέτες και με βάση τις απόψεις των κορυφαίων αθλητών που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, θα συνεχίσουν να επεξεργάζονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της νέας μπάλας, με σκοπό να καταλήξουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εκτιμάται ότι την επόμενη σεζόν, θα καταλήξουν στις προδιαγραφές που θα τελειοποιήσουν το προϊόν και θα δώσουν την οριστική μορφή της μπάλας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ευρωλίγκας, η νέα μπάλα της Spalding έχει σχεδιαστεί για να αναδείξει τις αθλητικές αξίες που διέπουν την διοργάνωση της Ευρωλίγκας, όπως το ομαδικό πνεύμα και ο δυναμισμός σε συνδυασμό με την αίσθηση του να είναι κανείς μέρος της μπασκετικής ελίτ της Ευρώπης. Δημιουργώντας έναν καινοτόμο και φρέσκο σχεδιασμό, στοχεύουν ώστε το προϊόν τους, να γίνει σημείο αναφοράς στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η Spalding, η οποία προμηθεύει τις μπάλες και στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, NBA, είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στο παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών της Ευρωλίγκας, το οποίο περιλαμβάνει, επίσης τις Turkish Airlines, Efes Pilsener, Bwin, Mondo και Intersport.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι για την συνεργασία μας με την Ευρωλίγκα, ξεκινώντας από τη φετινή σεζόν», δήλωσε ο Dan Peterson, πρόεδρος της Spalding International. “Θα εργαστούμε σκληρά ώστε μαζί να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο, το παιχνίδι του μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη”.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ευρωλίγκας Jordi Bertomeu, πρόσθεσε, “Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη μακροχρόνια συμφωνία μας με την εταιρία Spalding, και αντιμετωπίζουμε ως πρόκληση τη δημιουργία της ιδανικής μπάλας, που θα αποτελέσει σημαντική καινοτομία σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Στη συνέχεια ανέφερε, “Η Spalding είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης και κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αθλητική βιομηχανία, με 136 χρόνια εμπειρίας στην προμήθεια εξοπλισμού για τα κορυφαία αθλήματα στον κόσμο. Θεωρούμε πως ενώνοντας τις δυνάμεις μας και μαζί με τους αστέρες της διοργάνωσης θα καταφέρουμε να παρουσιάσουμε σε όλους τους οπαδούς μας, το ιδανικό μοντέλο μπάλας”.