Πιστή στη σύναψη μεγάλων χορηγιών που την καθιστούν μία εταιρεία-κολοσσό για το αθλητικό μάρκετινγκ, και δη όσον αφορά το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, η Turkish Airlines υπέγραψε άλλες δύο σημαντικές συμφωνίες. Οι εν λόγω τουρκικές αερογραμμές, εκτός από Μέγας Χορηγός της Ευρωλίγκα, θα διαδραματίσει το ίδιο σημαντικό ρόλο στα πρωταθλήματα Λιθουανίας και Ιαπωνίας.

Στην χώρα της Βαλτικής, βέβαια, δε θα δώσει το όνομά της στο εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά θα έχει οπωσδήποτε ακόμη μεγαλύτερη προβολή, έχοντας εισέλθει στην αγορά της Λιθουανίας από το 2013 με σχετικές πτήσεις από και προς αυτήν. Για την εισαγωγή χορηγού, άλλωστε, στο όνομα της διοργάνωσης, έχει ήδη φροντίσει μία άλλη τουρκική εταιρεία. Πρόκειται για την επίσης τουρκική BEKO, με το Λιθουανικό πρωτάθλημα να ονομάζεται BEKO LKL.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της συμφωνίας αυτής, το λόγο πήραν ο πρόεδρος της Λίγκας, Ρεμίνγκιους Μίλοζ και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας στη Λιθουανία, Χοκάν Σερχάν Μπινιαράς. «Είμαι πολύ χαρούμενος που επεκτείνουμε όλο και περισσότερο των κύκλο των εμπορικών μας συνεργατών. Νιώθουμε περήφανοι που μία εταιρεία τέτοιου διαμετρήματος μας αξιολόγησε τόσο υψηλά ώστε να γίνει χορηγός μας», είπε αρχικά ο κύριος Μίλοζ, για τον συμπληρώσει ουσιαστικά ο κύριος Μπινιαράς: «Ο κύριος λόγος για τον οποίο επιλέξαμε το LKL είναι πως το μπάσκετ στη Λιθουανία είναι το νούμερο ένα σπορ. Είμαστε ήδη χορηγοί στην Ευρωλίγκα, όπου αγωνίζονται ομάδες της χώρας, αλλά θέλαμε να έρθουμε πιο κοντά στους οπαδούς και των υπόλοιπων συλλόγων».

Δύο εβδομάδες περίπου πραγματοποιήθηκε και η ανάλογη παρουσίαση στην Ιαπωνία. Θέλοντας να ανοίξει την αγορά της Ασίας, η Turkish Airlines θα γίνει ο Μέγας Χορηγός του πρωταθλήματος BJ-League, με αυτό να μετονομάζεται σε «Turkish Airlines BJ-League». Η εν λόγω συμφωνία θα ισχύει για τα επόμενα δύο έτη, με τη Λίγκα της Άπω Ανατολής να βρίσκει επιτέλους στο πρόσωπο των Τούρκων την εταιρεία που θα τους έδινε τα χρήματα και τη μιντιακή βοήθεια που χρειαζόταν, προκειμένου να κερδίσει αναγνώριση και πέρα από την Ήπειρό της.