Το ΝΒΑ δεν έχει σε καμία περίπτωση μόνο του, το προνόμιο των σπουδαίων συμφωνιών με κορυφαίες εταιρείες, είτε αφορά την ίδια τη διοργανώτρια αρχή είτε ομάδες και παίκτες. Το κολλεγιακό μπάσκετ, κάνει επίσης «θραύση» σε αυτό το κομμάτι, όπως φαίνεται επί παραδείγματι στην εποχή της «Τρέλας του Μαρτίου», γενόμενο πιο εμπορικό και από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Άλλο ένα δείγμα του επιπέδου του πρωταθλήματος αυτού, αλλά και του κολλεγιακού αθλητισμού γενικότερα, είναι η νέα συμφωνία μεταξύ του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και της Nike.

Μετά από μία δεκαετία, στην οποία πορευόταν μαζί με την Adidas, το εν λόγω κολλέγιο αποφάσισε να επιστρέψει στην αμερικανική εταιρεία. Η επιστροφή αυτή, έχει το αντίτιμο των 173.8 εκατομμυρίων δολαρίων, σε βάθος 15ετίας. Το Μίσιγκαν μάλιστα, έχει συμφωνήσει να χρησιμοποιεί τη σειρά Jumpman του Μάικλ Τζόρνταν και αυτό το «χρυσό» deal, είναι πραγματικά ενδεικτικό της ζήτησης που υπάρχει στον κολλεγιακό αθλητισμό.

Το Πανεπιστήμιο, στην ανακοίνωση αυτής της συμφωνίας, αποφάσισε να διοργανώσει πάρτι, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι αθλητές από όλα τα σπορ, παρουσιάζοντας και τις νέες φανέλες νωρίτερα του αναμενομένου, καθώς είχε γνωστοποιηθεί πως οι εμφανίσεις του Football θα παρουσιάζονταν αύριο (2/8). Το μέλλον, όμως, δεν μπορεί να περιμένει. Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει και η σχετική διαφήμιση, «το μέλλον ξεκινά σήμερα».