Αν πολλές ομάδες του ΝΒΑ σκέφτονται -δίχως φυσικά να το φωνάζουν δημοσίως- να προχωρήσουν στο λεγόμενο «tanking» (σ.σ.: να τερματίσουν οικειοθελώς στην τελευταία θέση της κανονικής περιόδου, ώστε να έχουν περισσότερες ελπίδες να πάρουν το Νο1 στην λοταρία του ντραφτ, οι υποψήφιοι χορηγοί του μεγάλου φαβορί για την η επιλογή του 2014 πρέπει να κάνουν… banking! Κι αν ο όρος είναι ελαφρώς αδόκιμος, το μόνο βέβαιο είναι πως όποια αθλητική εταιρεία θελήσει να δελεάσει τον Άντριου Ουίγκινς, φερόμενο ως βέβαιο Νο1 του επόμενου ντραφτ, θα πρέπει να αδειάσει για χάρη του το πορτοφόλι της.

Σύμφωνα με αποκάλυψη της ιστοσελίδας «BleacherReport», ο Καναδός φόργουορντ του πανεπιστημίου Κάνσας (πρωτοετής φέτος) και γιος του παλαίμαχου γκαρντ των Μίλωνα, Σπόρτιγκ και Πανιωνίου, Μίτσελ Ουίγκινς, ετοιμάζεται να λάβει προσφορά 140-180εκατ.δολ. από την Adidas, για συμβόλαιο 10 ετών, την στιγμή που θα ανακοινώσει την αποχώρησή του από το NCAAκαι την αυτόματη συμμετοχή του στο ντραφτ!!! Το ποσό μοιάζει εξωφρενικό, αν αναλογιστεί κανείς πως το 2003 ο ΛεΜπρον Τζέιμς υπέγραψε 9ετές συμβόλαιο έναντι 90εκατ.δολ. με την Nike! Η Adidasκινείται δυναμικά στην αγορά, μετά και την τελευταία διαφήμιση των παπουτσιών του Ντέρικ Ρόουζ, ενώ φέρεται να έχει πλεονέκτημα το γεγονός ότι «ντύνει» το πανεπιστήμιο του Κάνσας.

Η Nike, πάντως, σύμφωνα με αμερικάνικα δημοσιεύματα, θέλει να βάλει τον Ουίγκινς δίπλα στους Κόμπι Μπράιαντ, ΛεΜπρον Τζέιμς, Κέβιν ΝτουράντΚρις Πολ και φήμες λένε πως θέλει να έχει τον τελευταίο λόγο, για να καταθέσει ισόποση προσφορά. Με το αβαντάζ ότι ο νεαρός σταρ ήδη φορά υποδήματα της εταιρείας από το Όρεγκον. Ενώ οι UnderArmourκαι LiNing, που έχουν στο «ρόστερ» τους τον Στεφ Κάρι  και τον Ντουέιν Ουέιντ αντίστοιχα, δύσκολα θα μπουν στο «παιχνίδι» για τον Ουίγκινς…