Τη θεσμοθέτηση για πρώτη φορά στην ιστορία του επαγγελματικού αθλητισμού των βραβείων social media προετοιμάζει το ΝΒΑ. Η αμερικανική λίγκα του μπάσκετ, πρωτοπορώντας σε όλους τους τομείς του μάρκετινγκ, δεν θα μπορούσε να μην ηγείται της νέας παγκόσμιας τάσης των κοινωνικών δικτύων. Η εκδήλωση που θα μεταδοθεί και τηλεοπτικά, θα βραβεύσει τους αθλητές, τις ομάδες και τους φιλάθλους που μέσα από posts, βίντεο και φωτογραφίες ανέδειξαν το “προϊόν” του ΝΒΑ και τις αξίες του. Θα γιορταστεί έτσι από τη λίγκα η επιτυχής παρουσία του αμερικανικού μπάσκετ στα social media όπως το Twitter, το Facebook, το Instagram και το Youtube.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 20 Ιουνίου, θα μεταδοθεί ζωντανά από το NBATV και θα είναι παρόντες σημαντικοί πρώην αθλητές όπως ο Σακίλ Ο’Νιλ, ο Ρικ Φοξ αλλά και σημαντικοί αρθρογράφοι του ΝΒΑ.

Μάλιστα, οι φίλοι του ΝΒΑ μπορούν να δουν τις υποψηφιότητες και να ψηφίσουν τους νικητές στην επίσημη σελίδα των βραβείων, ενώ η ψηφοφορία θα διεξάγεται και μέσω της σελίδας της λίγκας στο Facebook.

Τον περασμένο μήνα, το ΝΒΑ έγινε η πρώτη λίγκα που έφτασε τα 5 εκατομμύρια followers στο Twitter. Ο νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων του ΝΒΑ ψηφίστηκε μέσα από το Twitter στο All Star Game του Μαρτίου ενώ η έναρξη των playoffs σηματοδοτήθηκε από την εισαγωγή των λογαριασμών του NBA στο Pinterest και το Tumblr.