Το γαλλικό πρωτάθλημα συνεχίζει να παρουσιάζει σημαντική άνοδο τόσο σε θέμα ποιότητας όσο και σε θέμα μάρκετινγκ αφού η Pro A τείνει να εξελιχθεί στο πιο γρήγορα εξελίξιμο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Υπό αυτό το πρίσμα, η γαλλική λίγκα (LNB) ανανέωσε πρόσφατα την συνεργασία της για τα τηλεοπτικά δικαιώματα προβολής του πρωταθλήματος, με το δίκτυο Canal+ Group συνεχίζοντας να έχει στο πλευρό της έναν παντοδύναμο σύμμαχο.

Σύμφωνα με τους όρους της νέας συμφωνίας, η οποία θα έχει διάρκεια μέχρι τον Ιούλιο του 2017, το συνδρομητικό κανάλι του δικτύου, SPORT+, θα εξακολουθεί να προβάλει ζωντανά, σε εβδομαδιαία βάση, τουλάχιστον δύο υψηλού επιπέδου αγώνες του πρωταθλήματος.

Η συμφωνία, όμως, δεν αφορά μόνο την πρώτη κατηγορία της χώρας, αλλά και την Pro B καθώς στο τέλος της σεζόν θα προβληθεί και ο τελικός της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να αναδειχθεί τι υπάρχει πίσω από τη βιτρίνα.

Ο πρόεδρος της LNB, Αλέν Μπεράλ, αναφερόμενος στην επέκταση της συνεργασίας με το Canal+ τόνισε: “Ο επαγγελματισμός του δικτύου Canal+ Group, μας εξασφαλίζει την ποιοτική προσέγγιση του αθλήματος μας, και η αφοσίωση που δείχνουν μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε το πρόγραμμα ανάπτυξης μας, με συνέπεια”.

Ενώ, από την πλευρά του, ο διευθυντής του Canal+ Group, Σιρίλ Λινέτ, προσέθεσε: “Γνωρίζουμε την αξιοπιστία του έργου του κυρίου Benel. Τα στοιχεία και οι αξιολογήσεις της προβολής του πρωταθλήματος τα περασμένα έτη, μας οδήγησαν στην ολοκλήρωση και αυτής της συμφωνίας, η οποία επιβεβαιώνει τη θέση μας ως το ιστορικό και αποκλειστικό δίκτυο του γαλλικού αθλητισμού“.