Σήμερα προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το τρίτο μέρος της ταινίας «Οι Αναλώσιμοι» («The Expendables»), η οποία είχε ήδη κάνει τον Δεκαπενταύγουστο την επίσημη πρεμιέρα της σε πολλές μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου. Διάφοροι δημοφιλείς ηθοποιοί ταινιών δράσης, που πρωταγωνίστησαν κυρίως κατά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, έχουν συναντηθεί σε αυτήν τη σειρά, προσφέροντας αρκετές αναμνήσεις από το ένδοξο παρελθόν τους, συνδυασμένες με μπόλικο χιούμορ και αυτοσαρκασμό για τα… γηρατειά τους.

Για όσους αυτοαποκαλούνται «σινεφίλ», μάλλον δεν είναι και ό,τι ποιοτικότερο μπορούν να παρακολουθήσουν, καθώς ούτε θα απολαύσουν κάποιο πρωτότυπο σενάριο, ούτε μπορούν να περιμένουν διαφορετικές ερμηνείες από αυτές που ήδη ξέρουν ότι μπορούν να δώσουν οι παρακάτω ηθοποιοί. Στους λάτρεις της δράσης, όμως, η ταινία αυτή σίγουρα συνίσταται.

Στην ταινία αυτή, λοιπόν, πρωταγωνιστούν οι Σιλβέστερ Σταλλόνε, Τζέισον Στέιθαμ, Αντόνιο Μπαντέρας, Τζετ Λι, Γουέσλι Σνάιπς, Ντόλφ Λάντγκρεν, Κέλσι Γκράμερ, Ράντι Κούτουρ και Τέρι Κρους, με τις ξεχωριστές συμμετοχές των Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Χάρισον Φορντ και Μελ Γκίμπσον.

Βέβαια, στις προηγούμενες δύο ταινίες έχουν παίξει και άλλοι πασίγνωστοι ηθοποιοί, όπως ο Μπρους Γουίλις, ο Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ ή ο Σκοτ Άντκινς. Και σε αυτές, όπως και σε πολλές άλλες ταινίες, δε θα μπορούσε να μην υπάρξει και μία… μπασκετική σκηνή!

Συγκεκριμένα, αυτήν τη συναντάμε στην πρώτη ταινία, με πρωταγωνιστή τον Τζέισον Στέιθαμ. Η αλήθεια είναι πως στην παρακάτω σκηνή έχουμε πλήρη αγωνιστική δράση μεν, αφορά δε περισσότερο πολεμικές τέχνες, παρά το άθλημα με την πορτοκαλί μπάλα. Όπως και να έχει, βέβαια, το αίσθημα αγωνίας είναι πάντα το ίδιο.

Όσοι θέλετε να πάρετε μία «γεύση» από την επικείμενη ταινία, μπορείτε να δείτε το τρέιλερ που ακολουθεί. Τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψετε στις αίθουσες των κινηματογράφων.

Ταυτόχρονα, οι «Αναλώσιμοι» (όπως έχει συμβεί και σε άλλες ταινίες του Σταλλόνε), έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω προώθηση τραγουδιών δημοφιλών καλλιτεχνών. Στην πιο πρόσφατη, ακούμε το «The Stroke» του Billy Squier, καθώς και το «Berzerk» του Eminem. Δύο τραγούδια που βοηθούν στην κορύφωση της αδρεναλίνης των θεατών.

Λοιπόν; Είστε… έτοιμοι για δράση;