Σύμφωνα λοιπόν με το forbesΣτιβ Μπάλμερ παραμένει ο πλουσιότερος ιδιοκτήτης σε αθλητική ομάδα της Αμερικής για τέταρτη συνεχή χρονιά με περιουσία 33,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα τη φετινή χρονιά αυξήθηκαν οι μετοχές του κατά 6,1 δις. δολάρια.

 Όπως είναι γνωστό,ο 61χρονος επιχειρηματίας είναι ένας από τους πρώτους 30 παράγοντες της Microsoft (καθώς και ως Διευθύνων Σύμβουλος από το 2000 έως και το 2014, στην εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Μπιλ Γκέιτς).  Η περιουσία του αυξάνεται συνεχώς, χάρη στη συνεχή ανάπτυξη της χρηματιστηριακής αξίας της Microsoft. Το 2014 αγόρασε τους Λος Άντζελες Κλίπερς έναντι του ποσού ρεκόρ των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Παρόλα αυτά είναι απορίας άξιον πως δεν αντικατέστησε των Κρις Πολ, που πήγε στους Ρόκετς. Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα από την Αμερική, λέγεται πως ο Μπάλμερ διαπραγματεύεται για ένα νέο σπίτι για τους Κλίπερς, καθώς το Staples Center ανήκει μόνο στους Λέικερς.

Στην επόμενη θέση βρίσκεται ο Πολ Άλεν ιδιοκτήτης των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, ο οποίος ήταν μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς όταν ίδρυσαν την Microsoft το 1975. H περιουσία του ανέρχεται στα 20,6 δις, δολάρια.

Επίσης, ανάμεσα στους πιο πλούσιους επιχειρηματίες στο μαγικό κόσμο του NBA δεν θα μπορούσε να λείψει ο Τίλμαν Φερτίτα, ο οποίος  έδωσε το ποσό των 2.2 δις.δολαρίων για να αγοράσει τους Χιούστον Ρόκετς και ξεπέρασε εκείνο που είχε δώσει ο Στιβ Μπάλμερ για τους Κλίπερς.

 Δείτε αναλυτικά τη λίστα που έβγαλε το forbes με τους πιο πλούσιους ιδιοκτήτες στο NBA:

1. Στιβ Μπάλμερ: $33.6 δις. (Λος Άντζελες Κλίπερς)

2. Πολ Άλεν: $20.6 δις. (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς)

3. Μίκι Άρισον: $9.4 δις.  (Μαϊάμι Χιτ)

4. Ντάνιελ Γκίλμπερτ: $5.8 δις. (Κλίβελαντ Καβαλίερς)

5. Τζος Κρόνκε: $5.5 δις. (Ντένβερ Νάγκετς)

6. Ρίτσαρντ ντε βος: $5.4 δις. (Ορλάντο Μάτζικ)

7.Τσαρλς Ντόλαν: $5 δις. (Νιου Γιορκ Νικς)

8.Τομ Γκόρες: $3.7 δις. (Ντιτρόιτ Πίστονς)

9.Τίλμαν Φερτίτα: $3.5 δις. (Χιούστον Ρόκετς)

10. Μαρκ Κούμπαν: $3.3 δις. (Ντάλας Μάβερικς)

11. Τζόσουα Χάρρις: $3.3 δις. (Φιλαδέλφεια Σίξερς)

12. Ρόμπερτ Πέρα: $3.8 δις. (Μέμφις Γκρίζλις)

13. Χέμπερτ Σάιμον: $2.7 δις. (Ιντιάνα Πέισερς)

14. Γκλεν Τέιλορ: $2.3 δις.(Μινεσότα Τίμπεργουλβς)

Tags:
Forbes NBA