Διαβάζω status k άρθρα, ακούω δηλώσεις οργισμένων, δημοσιογράφων, λιγότερων παραγόντων, καθόλου παικτών, για το συμβαίνει  στα αθλητικά  δρώμενα στο χώρο μας.Δεν θέλουμε να γίνουμε ποτέ έτσι στο μπάσκετ κ δεν θα γίνουμε. Απόδειξη πριν λίγες εβδομάδες η Πυλαία.

Μύτη δεν άνοιξε, σε ένα δύσκολο ματς,  γιατί η ΚΑΕ πρόσφατα τιμωρήθηκε και μάλιστα της στοίχισε αλλά φαίνεται ότι εκπαιδεύεται ένα νέο κοινό μπασκετικό πλέον, στο πλευρό του ποδοσφαίρου αλλά  επίσης αργά και σταθερά αναγνωρίζετε η δουλειά των εκεί παραγόντων. 

Δεν συζητάω αν αδικήθηκε, αυτό το κρίνει ο καθένας μας,  αλλά ο τρόπος που έχασε σε άλλες εποχές θα είχεαπόρίψηαντικειμένωνμέχριαποχώρηση του φιλοξενούμενου μετά από 3 ώρες. Το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό  ασχέτως αν αδικήθηκε ή όχι από το σκληρό παιχνίδι του αντιπάλου  οι δηλώσεις αφορούσαν μόνο το μπάσκετ Ακόμα περισσότερα μπράβο και στους παίκτες, που μάλλον αδικούνται από το συνδικαλιστικό τους όργανο μας και η συμπεριφορά όλων των Ελλήνων καλαθοσφαιριστών είναι υποδειγματική.

Το μπάσκετ λοιπόν θέλει να του δώσεις. Όταν του δίνεις θετικά πράγματα θα σε ανταμείψει. Όταν μοιράζει καλές φάσεις από την αγωνιστική πχ μέσα από τα social media όπως κάνει η Ιταλική Επαγγελματική Λίγκα ή Ισπανική όχι ο ΕΣΑΚΕ , θα το κάνει πιο γνώριμο, πιο συμπαθές, θα κερδίσεις έστω ένα φίλαθλο του αθλητισμού , ένα ακόμα φίλαθλο του μπάσκετ.
 

;

 

Δεν περιμένω από τον πρόεδρο κ. Χαλβατζάκη της επαγγελματικής λίγκας (ΕΣΑΚΕ)  , πρόοδο σε άλλα θέματα , όμως βρε παιδιά το απλό, είναι τόσο δύσκολο να είναι κατανοητό… 

Δείτε στην Ισπανία 
 

Κάτι που δεν κάνει η NOVA ή ΝΟΒΑ  ή  FORTHNET  και εδώ να παραφράσω τα γραπτά ενός κορυφαίου μπασκετικού του Δημήτρη Καρύδα, εμείς εδώ ούτε σε τσάρτερ έχουμε μπει, όχι ότι είναι κακό, ούτε διαφήμιση έχουμε πάρει ή παίρνουμε  για να φοβηθούμε να πούμε αυτό που πιστεύουμε, ούτε αν πάρουμε, θα αλλάξουμε , όπως δεν κάναμε και  ποτέ. Αν είναι αλήθεια ή όχι μιας και γίνετε πολύς ντόρος για αυτήν τώρα πια  , το κρίνει ο κόσμος κ ο καθένας που διαβάζει το κείμενο αυτό.

Η Nova ή πιο σωστά τα κανάλια novasports που κλείνονται στο μικρόκοσμο τους, δεν θέλουν καν να κερδίσουν συνδρομητές , δεν μοιράζουν τα καλύτερα στιγμιότυπα έστω μέσω social media, δεν μοιράζονται με το κόσμο την εικόνα ;Την κρατάνε μόνο για αυτούς;;

akis1

Κρίμα. Γιατί κάνουνε πολλά βήματα μπροστά . Βήματα σαν την εκπομπή του Σαββάτου με όλα τα παιχνίδια live μπροστά μας, με τον Γιώργο Συρίγο, που πέρασε από το σαιτ αυτό , να μας φέρνει πίσω σε εποχές θρυλικές του Πατέρα του Φίλιππα, της παλιάς αξιόμαχης ΕΡΤ.

Για τους δημοσιογράφους που δεν είναι μπασκετικοί δεν έχω κάτι αρνητικό, μοναδική παραφωνία και ποδόσφαιρο κ μπάσκετ κ τα πάντα όλα ρε παιδιά, πληρώνουμε την εξειδίκευση, τον δημοσιογράφο που ξέρει μπάσκετ , το γνωρίζει, το ζει… Ζητάμε άποψη μπασκετικών και όχι την άποψη κάποιου άλλου πχ ποδοσφαιριστών πριν από ένα ματς. Έχετε δει να παίρνουνε δηλώσεις από το Kanye ή την Μπιγιονσέ στο ΝΒΑ ?

Για αυτό και είναι άδικο για την δουλειά  κάποιων ικανών να μην  μπορεί ο κόσμος για παράδειγμα να δει την εκπομπή της Ευρωλίγκα με μια εξαιρετική προσέγγιση και καλούς μπασκετικούς δημοσιογράφους  . Να ξαναδεί ή να δει πρώτη φορά για παράδειγμα στο youtube εκπομπές με κάποιους εξαιρετικούς καλεσμένους όπως πχ  με τον Μαζαράκη κ τις εκπληκτικές ατάκες του ή όπως αυτή με τον Γιατζόγλου πιο παλιά κ όχι σε ένα web tv (όταν υπάρχει)  με 30 ή 45  δεύτερα διαφήμιση  να προηγούνται.  Το θέμα καλεσμένων είναι μεγάλη κουβέντα, βέβαια, αν θέλετε ως λάτρεις του μπάσκετ, θα κάνουμε μια έρευνα για αθλητές που έχουνε κερδίσει ευρωπαϊκά κύπελλα, είναι προπονητές ( και καλοί κάποιοι από αυτούς)  και δεν έχουνε εμφανιστεί ούτε μια φορά στην τηλεόραση !!  

Για να επανέλθουμε το μεγαλύτερο όμως λάθος είναι στους ανταγωνιστές τους  , στον ΟΤΕ TV.

Έπαρση, μηδέν πλάνο στήριξης του μπάσκετ αλλά θέλουν να πιστεύουν ότι είναι οι καλύτεροι.O OTE TV ή OTESPORTS , δεν δίνει δεκάρα για τα προϊόντα του. ΝΒΑ, NCAA, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ξένα πρωταθλήματα, χωρίς να δίνει τίποτα από αυτά που δίνει πιο πάνω και η NOVA αλλά με ακόμα λιγότερες εκπομπές ή πιο ουσιαστικές. Εδώ στο σαιτ αυτό εργάζονται και στις δυο πλατφόρμες για αυτό μοιράζουμε το καρπούζι στην μέση ή λέμε αυτό που πιστεύουμε, όχι μόνο κατά μιας πλατφόρμας επειδή οι πιο πολλοί δουλεύουν κάπου. Τo NBA League Pass (συνδρομή στην τηλεόραση του ΝΒΑ μέσω ίντερνετ) είχε πριν τρία χρόνια 3000 συνδρομητές στην Ελλάδα , ο αριθμός αυτός σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερος , αυτοί δεν είναι υποψήφιοι συνδρομητές του ΟΤΕ ;

(τελευταίο post για μπάσκετ στην FB σελίδα του ΟΤΕ,  12 Φεβρουαρίου, 101 likes)

akis2

Αντίστοιχα ποστ της Ομοσπονδίας μπάσκετ χωρίς βίντεο, με αναφορά στο προπονητικό τριήμερο της Εθνικής Παίδων που φιλοξενείται   στο ΟΑΚΑ, ούτε καν στην Εθνική Ανδρών ( 148 likes)

akis3

Για την λίγκα που προεδρεύει ο κ. Χαλβατζάκης (ΕΣΑΚΕ), τι να πω  (4 likes,  εδώ έχουμεblogs αθλητών κ δει ξένων χωρίς να έχουμε αγγλική μετάφραση, να τα διαβάσουνε δηλαδή οι ίδιοι ή φίλοι τους ή να μας μάθουνε στο εξωτερικό

akis4

Πως να τους κερδίσει τους απλούς φιλάθλους, όταν ένα μικρό σαιτ σαν εμάς έχει μόνο σταsocial με αιχμή του δόρατος το ελληνικό μπάσκετ την εβδομάδα μόνο reach σε  250.000 unique visitors ενώ ακόμα καλύτερα από εμάς , σε πείθουν άρθρα σαν αυτό του Νίκου Παπαϊωάννου   http://nba.sport24.gr/article/3305480/gianni-kwsta-eiste-to-mellon να θέλεις να δεις  τους Έλληνες να παρακολουθήσεις κάτι διαφορετικό από φωτοβολίδες, ξύλο, ΜΑΤ, ανακοινώσεις κτλ

Εκτός αν νομίζει ο ΟΤΕ ή ΝΟΒΑ ή ΕΡΤ ότι με διαφήμιση μόνο σε “μεγάλα”  πολυπληθή σαιτ με σχόλια προβοκατόρικα, ή μόνο ποδοσφαιρικά  στα πρώτα θέματα, θα τραβήξει το κόσμο αυτόν να δει ΝΒΑ ή Α1  μπάσκετ…

Πόσο να αντέξει όμως και αυτός ο Έλληνας Φίλαθλος , όταν την Κυριακή με ημιτελικό Κυπέλλου , μόνο δυο εφημερίδες (Πράσινη κ Goal)  φιλοξένησαν μια δυο προτάσεις στα Πρωτοσέλιδα τους για τον αγώνα, ο οποίος ήταν από τα καλύτερα ματς φέτος που έχουν γίνει στην εξέλιξη τους.  Υπερβολικός νομίζετε, για δείτε πρωτοσέλιδα εφημερίδων μετά την συμμετοχή δυο Ελλήνων(!!)  στο  ΝΒΑ All Star Game (!!) , ….. ό!!)

akis5

Oύτε μια γραμμή… αν ήταν όμως ποδοσφαιριστές σε κάποιο ξένο all star παιχνίδι , αν τα είχανε με μια καλή μοντέλα, αν κάνανε παρέα με κάποιον prατζής που λέει και ο καλός μας Σωτήρης Γεωργίου όλο και πιο γνωστοί θα ήταν για τις εφημερίδες ή μήπως αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν πουλάνε πια οι εφημερίδες.

Οι εφημερίδες μιας και τα ραδιόφωνα φαίνεται να βρίσκουν το δρόμο τους ,το  Sport24RADIOμε την καθοδήγηση του Παντελή Διαμαντόπουλου, ξεκίνησε πολύ θετικά, ο δικός μας Σωτήρη Γεωργίου σκίζει πάλι, αν και όλοι θα το θέλαμε στην κλασική του ώρα στις 12 και όχι στις 2 για να τον απολαμβάνουμε πιο πολύ.  Πάνω από όλα όμως έχουμε αποτελέσματα μπάσκετ, μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ, μπασκετικούς έμπειρους δημοσιογράφους να μεταδίδουνε τους αγώνες χωρίς ποδοσφαιρικούς όρους κάτι που κάνει σιγά σιγά και η τηλεόραση. Ξεκινώντας από την μπασκετική εκπομπή του Τόλη Κοτζιά, ο δικός μας Μάκης Δρόσος το πήγε ένα βήμα παρακάτω. Εξαιρετική προσέγγιση, σπουδαίους μπασκετικούς καλεσμένους, έβαλε τους δημοσιογράφους από εκπομπές ή σαιτ μπασκετικά στα πάνελ των εκπομπών. Μια σημείωση σημαντική,  καλέστηκαν όλοι και πήγανε όλοι  προς τιμή τους. Όχι αυτός είναι Ολυμπιακός ή του ΕΣΑΚΕ ή της ομοσπονδίας και δεν το καλώ. Τον ακολούθησε αμέσως η ΕΡΤ, δεν είναι κακό να αντιγράφεις δεν υπάρχειπαρθενογένεση ούτως ή άλλως, αρκεί να το κάνεις σωστά.

Κανείς λοιπόν δεν κάνει κάτι το παραπάνω ή αν το κάνει δεν το μοιράζει με το κόσμο, ούτε και εμείς, που παγιδευμένοι στην καθημερινότητα , καθόμαστε και κάνουμε πρώτα θέματα τις δηλώσεις – καταγγελίες οποιουδήποτε  στο χώρο μας αντί να γράφουμε και ένα και δυο άρθρα για τις ενέργειες τις φιλανθρωπικές του Ολυμπιακού, αυτές του Παναθηναϊκού,  του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ κτλ ,    τις επισκέψεις σε ιδρύματα, τα γεύματα προς τους άπορους , να δίνουμε άλλες εικόνες στο κόσμο που μας διαβάζει, αυτούς τους 150-200.000 . Αν αλλάξουμε έστω έναν δυο και αλλάξουμε και εμείς, κερδισμένοι θα είμαστε όλοι.  

Το κείμενο το υπογράφουν όλοι οι συντάκτες του Basketblog, και αντί επιλόγου δείτε τα δημοφιλέσ τεραβίντεο του 2014, ανάμεσα τους κ κάποιο με τον δικό μας το Γιάννη….



ΥΓ2   και για όσους  το χάσανε στο FB , το flash mobe του Meryland (αξίζει να ρίξετε κ μια ματιά στα σχόλια, να δείτε πως προσδοκούμε όλοι καλύτερα γήπεδα μπάσκετ κ συνθήκες) 

;