Ο Γιάννης & ο Κώστας Αντετοκούνμπο πίστεψαν στον εαυτό τους, κυνήγησαν τα όνειρά τους με Ψηλά το Κεφάλι και έτσι κατάφεραν να τα κάνουν αληθινά. Δες ολόκληρη την ιστορία του #KantoAlithino και ανακάλυψε όλους τους συμβολισμούς και τα μηνύματα της ταινίας στο milko.gr.

 

Τα δυο αδέλφια

Ο Γιάννης και ο Κώστας ήταν πάντα μαζί, έκαναν τα πάντα μαζί και μοιράζονταν ακόμα και τα μπασκετικά τους παπούτσια όταν καταστρεφόταν το ζευγάρι του ενός.

Όταν ο Γιάννης μετακόμισε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Κώστας αποτελούσε τη μεγάλη σκέψη του. Σήμερα όμως είναι ξανά μαζί και αγωνίζονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το NBA, κυνηγώντας τα όνειρα τους.

Τα Τρόπαια

Ο Γιάννης αποτελεί μέλος των Μιλγουόκι Μπακς από τις 30 Ιουλίου του 2013 μέχρι και σήμερα, με την ομάδα να έχει σαν σύμβολο της το αρσενικό ελάφι. Η ομάδα πίστεψε στο Γιάννη και αυτός ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους, ανεβάζοντας το επίπεδο της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια.

Τα Τρόπαια

Ο Γιάννης και ο Κώστας έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του όλου του μπασκετικού κόσμου.

Τα τρόπαια που αιωρούνται στο δωμάτιο συμβολίζουν τόσο τις διακρίσεις και τα μετάλλια που έχουν ήδη αποκτήσει αλλά και όσα πρόκειται να έρθουν, αφού ακόμα και στη φετινή σεζόν, ο Γιάννης διεκδικεί μερικές από τις μεγαλύτερες διακρίσεις του ΝΒΑ και ο Κώστας είναι ένα από τα πιο ανερχόμενα ονόματα του πρωταθλήματος.

Οι Προπονήσεις

Στην Ελλάδα, το σπίτι του Γιάννη και του Κώστα απείχε 6 χιλιόμετρα από το γήπεδο. Κάθε μέρα διένυαν αυτή την απόσταση με τα πόδια, μόνο και μόνο για να προπονηθούν. Μέχρι και σήμερα δίνουν το 100% κάθε φορά και κάνουν τα πάντα για να μην έχουν ούτε μία μέτρια μέρα.

Ο Μάικ Μπούντελχοζερ, προπονητής των Μιλγκουόκι Μπακς, έχει δηλώσει πως αναγκάζεται να κλειδώνει το προπονητικό κέντρο για να αποτρέψει τον Γιάννη να πηγαίνει μόνο του σε ώρες εκτός προπονήσεων.

Οι Έλληνες

Έχουν πει ότι η διαφορά του Γιάννη και του Κώστα με άλλους παίκτες του ΝΒΑ είναι πως κάθε φορά που βγαίνουν στο παρκέ εκπροσωπούν μια ολόκληρη χώρα.

Και όντως, η σχέση των Ελλήνων οπαδών με τον Κώστα και τον Γιάννη είναι πολύ ιδιαίτερη, με τους πρώτους να μη χάνουν αγώνα και τους δεύτερους πάντα να ξεκλέβουν λίγο χρόνο για να χαιρετήσουν, να βγάλουν φωτογραφίες και να μιλήσουν για λίγο ελληνικά.

Η Οικογένεια

Όταν ο Γιάννης ξεκίνησε την καριέρα του στην Αμερική, ένας ήταν ο αδιαπραγμάτευτος όρος του. Δεν θα έμενε εκεί, αν δεν ερχόταν και η οικογένεια του μαζί. Έτσι, ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης visa για τη μητέρα, τον πατέρα και τα αδέλφια του. Η αίτηση έγινε δεκτή με την τρίτη και τελευταία προσπάθεια.

Η στιγμή που ο Γιάννης έμαθε ότι η οικογένεια του θα είναι σύντομα κοντά του, ήταν η στιγμή που άλλαξε τη ροή της ιστορίας. Τότε δηλώνουν όλοι, άρχισε να δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο στο γήπεδο. Ένα πρόσωπο που δεν θα ξεχάσει κανείς για πολλά χρόνια.