Πριν από 10 μέρες, ο ΛεΜπρον Τζέιμς παραδέχθηκε πως θεωρεί τον Μάικλ Τζόρνταν «πρότυπο και στον επιχειρηματικό τομέα». Και το ESPN αποκάλυψε πως ο σταρ των Καβς βαδίζει στα χνάρια του «Air» και στις συμφωνίες τους με την Nike. Ο Τζόρνταν είναι ουσιαστικά κάτι σαν (μικρο)συνέταιρος με την εταιρεία από το Όρεγκον, αφού η Jordan Brand είναι σαν ξεχωριστή εταιρεία και αποδίδει τα τελευταία χρόνια περίπου 2,2δισ.δολ. ετησίως στη Nike και 100εκατ. στον ίδιο τον παλαίμαχο αστέρα, λόγω της απήχησης σε όλο τον κόσμο (και την Ελλάδα)! Σύμφωνα με το ESPN, ο ΛεΜπρον υπέγραψε συμφωνία… εφ’ όρου ζωής μαζί της, ως ο πρώτος αθλητής που κάνει κάτι τέτοιο με τη Nike, στην 44χρονη ιστορία της! «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε συμφωνήσει με τον ΛεΜπρον για μία ισόβια συνεργασία που θα παρέχει σημαντική αξία στις δουλειές μας, στη μάρκα και στους μετόχους μας», ανέφερε ανακοίνωση της εταιρείας. Προσθέτοντας πως «έχουμε μία ισχυρή σχέση με τον ΛεΜπρον τα τελευταία 12 χρόνια και βλέπουμε μπροστά μας την προοπτική να συνεχίσουμε πάνω σε αυτήν, για την υπόλοιπη καριέρα του αλλά και έπειτα από αυτήν».

Ο ίδιος ο Τζέιμς σχολίασε ότι «είμαι ένας ταπεινός άνθρωπος. Είναι μία απίστευτη περίοδος για εμένα και την οικογένειά μου και είμαι ευγνώμων που η Nike και ο ιδρυτής της, Φιλ Νάιτ, πίστεψαν το 2003 σε ένα κοκαλιάρικο παιδί 18 ετών από το Άκρον του Οχάιο και χαρούμενος που ανήκω σε μία τόσο σπουδαία εταιρεία». Ο ΛεΜπρον είχε υπογράψει αρχικά 10ετή συμφωνία με τη Nike πριν καν πατήσει το πόδι του στο ΝΒΑ, έναντι 90εκατ.δολ.. Οι οικονομικοί όροι της συνεργασίας δεν αποκαλύφθηκαν, όμως το ESPN επισήμανε πως θα ξεπεράσει εύκολα τα 300εκατ. με τα οποία η ίδια εταιρεία έπεισε τον Κέβιν Ντουράντ να ανανεώσει τη χορηγία τους για 10 χρόνια (και 30εκατ. ετησίως)! Ο Μάβερικ Κάρτερ, παιδικός φίλος και στενός συνεργάτης του 31χρονου φόργουορντ, τόνισε ότι «εγώ και ο ΛεΜπρον είμαστε ερωτευμένοι με τη Nike από τότε που ήμασταν παιδιά. Πλέον, χαιρόμαστε που ανεβάζουμε επίπεδο αυτή τη συνεργασία και ο ΛεΜπρον είναι ενθουσιασμένος που θα μείνει στη Nike για μία ζωή».

Στο παρελθόν, κι άλλες εταιρείες επιχείρησαν να συνάψουν συμφωνίες ζωής με αθλητές. Όπως η Adidas με τον Ντέρικ Ρόουζ και τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Ντέιβιντ Μπέκαμ και η Reebok με τον Άλεν Άιβερσον. Όμως οι φήμες λένε πως ο Τζέιμς θα προχωρήσει σε συμφωνία σαν αυτή του Τζόρνταν, για μία νέα εταιρεία σαν την Jordan Brand. Άλλωστε τα 13 υποδήματα με την υπογραφή του είναι τα περισσότερα μετά τα 30(!) του Τζόρνταν (ο Κόμπι έχει 10) και οικονομικές ιστοσελίδες αναφέρουν πως τα παπούτσια του σταρ του Κλίβελαντ φέρνουν στα ταμεία της Nike περίπου 400εκατ. κάθε χρόνο! Ο ΛεΜπρον συνεχίζει τόσο το κυνήγι για τον πρώτο τίτλο των Καβς όσο και τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του. Πριν από μερικούς μήνες έλαβε μέρος στην ταινία «Trainwreck» και φημολογείται πως ενδιαφέρεται για το «Space Jam 2», ενώ στο πρώτο είχε πρωταγωνιστήσει ο Τζόρνταν. Τέλος, πρόσφατα, η εταιρεία ΜΜΕ και διαφήμισης που κατέχει έλαβε 15,8εκατ. από την Time Warner, ως επένδυση!