«Μερικές φορές υπάρχει ένας άνθρωπος. Δε θα πω ήρωας, γιατί τι είναι ο ήρωας; Αλλά μερικές φορές υπάρχει ένας άνθρωπος. Μάλιστα, μερικές φορές υπάρχει ένας άνθρωπος – είναι εκείνος που υπάρχει για την ώρα του και το μέρος του. Ταιριάζει τέλεια εκεί». Αυτή η φράση από το «The Big Lebowski» που διηγείται με τόσο στόμφο και αφοσίωση ο αφηγητής, όντως ταιριάζει «γάντι» στον Στεφ Κάρι. Ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος αν τον συναντήσει κανείς εκτός παρκέ λόγω της σωματοδομής και της απλότητάς του, εντός αυτού μετατρέπεται σε έναν παίκτη… από άλλο πλανήτη!

Ο ηγέτης των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς που τους οδήγησε εκ του ασφαλούς στον πρώτο τους τίτλο, ύστερα από το μακρινό 1975, είναι λογικό να έχει έρθει στην «πρώτη γραμμή» των σχολιασμών σχετικά με το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Δεν είναι και λίγες οι φορές, άλλωστε, που «ζάλισε» αντιπάλους και ξεσήκωσε συμπαίκτες και φιλάθλους με τις θεαματικές ενέργειες που τον καιρό, κατά τον οποίο αποτελούσε απλώς έναν καλό σουτέρ, δε θα μπορούσε μάλλον… ούτε ο ίδιος να φανταστεί. Είναι η επιτομή του παίκτη που δουλεύει σκληρά για να φτάσει στην κορυφή, επιβεβαιώνοντας τον Τιμ Νότκε που είχε πει πως «αν το ταλέντο δε δουλεύει σκληρά, τότε η σκληρή δουλειά κερδίζει το ταλέντο». Ευτυχώς για όλους μας, το εν προκειμένω ταλέντο δούλεψε σκληρά και τα αποτελέσματα φάνηκαν.

Τα κατορθώματά του, δε θα μπορούσαν ασφαλώς να αφήσουν «ασυγκίνητους» όσους συχνάζουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με τον Κάρι να έχει επίδραση ακόμη και στο Vine. Ανάμεσα σε μερικά επιβλητικά καρφώματα του ΛεΜπρόν Τζέιμς, «πλαστικές» κινήσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο και σπάνιας ομορφιάς ενέργειες από άλλους κατά καιρούς πρωταγωνιστές, ο «πρώτος Πολεμιστής» κατάφερε να βρίσκεται δύο φορές στα πέντε πιο δημοφιλή βίντεο της εν λόγω εφαρμογής. Η στιγμή, άλλωστε, που αφήνει κάτω τον Κρις Πολ, δεν μπορεί να ξεχαστεί εύκολα (κυρίως από το «θύμα» του)…