Το έργο και τις δράσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε. παρουσίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, στο τριήμερο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, το οποίο έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής. Την εκδήλωση, που διοργάνωσε για τρίτη χρονιά ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ κ. Ι. Λαδόπουλος, παρακολούθησαν αρκετοί νέοι άνθρωποι, που πιστεύουν σε ένα καλύτερο αύριο και θέλουν να μπουν στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής, ο κ. Λουρόπουλος κάλεσε τα νέα παιδιά να εκμεταλλευτούν την κρίση δημιουργώντας ευκαιρίες, υπογράμμισε  ωστόσο, ότι το επιχειρείν απαιτεί σωστή οργάνωση και σχεδιασμό. Αναφερόμενος στους νέους τομείς ανάπτυξης της ΟΠΑΠ Α.Ε., επεσήμανε ότι αναμένεται να δημιουργήσουν πολλές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ενώ τόνισε ότι η Εταιρεία με τις υπάρχουσες δραστηριότητές της και το εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων της στηρίζει ήδη έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις νέων που συμμετείχαν στην ενότητα “Νέοι και επιχειρηματικότητα: Υπάρχει διέξοδος” ο κ. Λουρόπουλος σημείωσε ότι οι νέοι επιχειρηματίες δεν πρέπει να φοβούνται τα λάθη, γιατί μέσα από αυτά φτάνει κανείς στις σωστές αποφάσεις.

Στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας, η ΟΠΑΠ Α.Ε. συμμετείχε και με περίπτερο στον χώρο των εργασιών του Συνεδρίου, όπου πραγματοποιήθηκε και ένα μικρό happening κατά τη διάρκεια του οποίου κληρώθηκαν 5 μπάλες και 10 εμφανίσεις των ομάδων της SuperLeague, με τις υπογραφές των παικτών. Επιπλέον, η ΟΠΑΠ στο πλαίσιο του χορηγικού προγράμματος με το οποίο ενισχύει τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, ήταν ο βασικός χορηγός της διοργάνωσης