Η πρόσφατη είδηση ότι η εταιρία Anschutz Entertainment Group (AEG), που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στον χώρο του αθλητισμού, βγαίνει προς πώληση, προκάλεσε αίσθηση.
Το γεγονός αυτό δημιουργεί προβληματισμό σε διάφορα επίπεδα, δεδομένου ότι στην εταιρία, που έχει βάση στο Λος Άντζελες, ανήκουν μεγάλες ομάδες και στάδια ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι Los Angeles Kings, το Staples Center, το L.A. Live, και οι L.A. Galaxy.

Η είδηση ακούστηκε για πρώτη φορά από την Wall Street Journal, η οποία δήλωσε ότι η επικείμενη πώληση θα μπορούσε να κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεν είναι σαφές αν υπάρχει ήδη αγοραστής, ή πόσο καιρό υπάρχει σκέψη για πώληση, αλλά σε με βάση τη δήλωση του Cannon Harvey, προέδρου της εταιρίας, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να μεταβεί η AEG σε έναν νέο αξιόλογο ιδιοκτήτη.

Η εταιρεία προσέλαβε την συμβουλευτική Blackstone Partners, για να βοηθήσει με την πώληση – η ίδια εταιρεία που διαχειρίστηκε την πώληση των Los Angeles Dodgers έναντι 2,15 δισεκατομμύρια δολαρίων, στις αρχές του τρέχοντος έτους, η οποία έσπασε το ρεκόρ για την πώληση μιας ομάδας.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πώληση της AEG θα ταρακουνήσει έντονα το χώρο του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας. Παρότι η AEG έχει ως έδρα το Λος Άντζελες, η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της στάδια και χώρους εκδηλώσεων σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Βερολίνο, Σαγκάη και Σίδνεϊ.

Στο Λος Άντζελες, η πώληση της εταιρείας ίσως καθορίσει και μια συμφωνία που εκκρεμεί για ένα γήπεδο. Μπορεί η National Football League, να μην έχει ακόμη συμφωνήσει ώστε να επιστρέψει μια ομάδα NFL στο Λος Άντζελες, αλλά το προσωπικό σχεδιασμού της πόλης, οικονομικοί σύμβουλοι και υπεύθυνοι μεταφορών έχουν εργαστεί για μήνες με τους εκπροσώπους AEG σε μια πρόταση για την κατασκευή ενός γηπέδου στο κέντρο της πόλης.

Ο δήμαρχος Antonio Villaraigosa γνώριζε εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα ότι η AEG επρόκειτο να τεθεί προς πώληση, ωστόσο όπως αναφέρει, έχει λάβει εγγυήσεις από τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας, ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα δημιουργήσει εμπλοκή στο θέμα κατασκευής του γηπέδου, καθώς και σε κάποια άλλα έργα που εκκρεμούν.