Τη διαβεβαίωση ότι οι όποιες αποφάσεις της πολιτείας δεν θα επηρεάσουν την καθημερινή λειτουργία του ΟΠΑΠ έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Κώστας Λουρόπουλος, μιλώντας στο κανάλι Bloomberg. “Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε τα σχέδιά μας, ώστε να ενδυναμώσουμε τις προοπτικές της εταιρείας και την αξία της περιουσίας των μετόχων”, δήλωσε ο κ. Λουρόπουλος στο περιθώριο του 7ου ετήσιου ελληνικού Road Show στο Λονδίνο.

Επισημαίνοντας ότι ο ΟΠΑΠ βρίσκεται στην κορυφή της κεφαλαιοποίησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών και πως, παρά την κρίση, καταφέρνει διαχρονικά να διατηρεί την κερδοφορία του και τη μερισματική πολιτική σε υψηλά επίπεδα, ο κ. Λουρόπουλος εκτίμησε ότι οι προοπτικές της εταιρείας παραμένουν ισχυρές λόγω της υλοποίησης σημαντικών έργων στο άμεσο μέλλον. Ανέφερε εξάλλου πως οι πωλήσεις του ΟΠΑΠ και πάλι φέτος τείνουν στα 4 δισ. ευρώ.

“Πέρυσι ξεκινήσαμε ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα, ίσως το μεγαλύτερο αυτή την περίοδο στην χώρα και ένα από τα μεγαλύτερα στον κλάδο διεθνώς, το οποίο χρηματοδοτούμε με ίδια κεφάλαια. Τα σχέδιά μας αφορούν στην απόκτηση της άδειας για τα Λαχεία και το Ξυστό, την επέκταση στο Internet, καταρχήν με τα υφιστάμενα παιχνίδια μας, και στις Παιγνιομηχανές (VLTs)”, τόνισε ο επικεφαλής της επιχείρησης.

“Παραμένουμε αισιόδοξοι για το μέλλον της ΟΠΑΠ Α.Ε. τόσο όσον αφορά στις επιχειρηματικές προοπτικές, όσο και στην ήδη σημαντική συνεισφορά της στην ελληνική κοινωνία”, κατέληξε.