Από την πρώτη μέρα της αποκάλυψης ότι το ΝΒΑ δεν θα ανανεώσει το 2017 τη συνεργασία του με την αθλητική εταιρεία Adidas, οι Nike και Under Armour έδειξαν διάθεση… «διαδοχής» και η πρώτη ήταν και το φαβορί. Κάτι που επιβεβαιώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (11/6), καθώς η Λίγκα ανακοίνωσε επισήμως την υπογραφή με τη Nike, η οποία θα «ντύνει» τις ομάδες του αμερικανικού πρωταθλήματος από το 2017 και για 8 χρόνια θα αποφέρει στο ΝΒΑ συνολικό κέρδος 1δισ.δολ.!!! Μάλιστα, το ποσό αυτό θα περιλαμβάνει αύξηση… 245% στις απολαβές της Λίγκας, σε σχέση με την τρέχουσα (11ετή) συμφωνία με την Adidas, η οποία το 2006 είχε διαδεχτεί στα παρκέ του ΝΒΑ την Reebok, την οποία είχε ήδη εξαγοράσει τότε.

Ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ σχολίασε ότι «η συμφωνία με τη Nike είναι ένα ακόμη παράδειγμα της προσπάθειας που κάνουμε για παγκοσμιοποίηση του πρωταθλήματός μας». Ο πρόεδρος της Nike, Μαρκ Πάρκερ, πρόσθεσε ότι «είμαστε ενθουσιασμένοι για την προοπτική που ανοίγεται από τη συνεργασία μας με το ΝΒΑ, καθώς όλες οι εταιρείες του ομίλου μας, όπως οι Jordan Brand και Converse, θα συνεισφέρουν για μία πετυχημένη στρατηγική που θα δώσει την απαραίτητη ώθηση και σε εμάς και φυσικά στο ΝΒΑ». Η μεγάλη διαφοροποίηση από το 2017 θα έχει να κάνει με το γεγονός ότι το logo της Nike θα εμφανίζεται και στις αγωνιστικές φανέλες των ομάδων, αφού ως τότε, η Adidas έβλεπε το δικό της έμβλημα μόνο στις φανέλες του All Star Game και στα προπονητικά ενδύματα των ομάδων ή τα απλά προϊόντα για το κοινό.

Μάλιστα,, αναμένεται να υπάρξουν ομάδες που θα φέρουν στις φανέλες τους το λογότυπο της Jordan Brand, όπως φυσικά οι Σάρλοτ Χόρνετς, των οποίων ιδιοκτήτης είναι ο θρυλικός –και εσχάτως δισεκατομμυριούχοςΜάικλ Τζόρνταν. Το ΝΒΑ, πάντως, συνεχίζει τις πετυχημένες και επικερδείς συμφωνίες, μετά την προ 8 μηνών συμφωνία με τα δίκτυα ESPN, TNT, για τηλεοπτικά δικαιώματα αντί… 2,6δισ.δολ. ετησίως (με αύξηση 186%!) και τη συνεργασία με την PepsiCo. Χορηγίες και συμφωνίες που είναι λογικό να «εκτοξεύουν» διαρκώς την συνεχώς αυξανόμενη αξία των 30 ομάδων. Η Nike, πάντως, συνεργάζεται με το ΝΒΑ από το 1992 για τη σειρά swingman σε φανέλες, ενώ έχει χορηγικές συμφωνίες με τους μεγαλύτερους σταρ της Λίγκας όπως ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο Κέβιν Ντουράντ, ο Κόμπι Μπράιαντ, και οι Ράσελ Ούεστμπρουκ, Κάιρι Ίρβινγκ κ.α..