Οι ξεχωριστές, όσο και πρωτότυπες δημιουργίες από Έλληνες καλλιτέχνες, δε σταματά καθώς παρά τη δύσκολη εποχή που διανύουμε εδώ και ουκ ολίγα χρόνια, το πάθος και το μεράκι τους για τη μουσική δεν έχει κοπάσει επ’ ουδενί. Κάπως έτσι, επιχειρούν να αναμειγνύουν ήχους που για πολλά χρόνια είχαν να κάνουν με την καθημερινότητα ενός σημαντικού αριθμού από τις κοινωνικές ομάδες που απαρτίζουν την χώρα μας. Το ένδοξο παρελθόν του ρεμπέτικου, με αυτόν τον τρόπο, συνάντησε τους κορυφαίους εκπροσώπους της R&B, για μία σπουδαία παραγωγή στην Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή… και του μπάσκετ.

Ο λόγος γίνεται για το νέο τραγούδι που ερμηνεύει ο Νίκος Βουρλιώτης, γνωστός ως NiVo, με τους Goin’ Through να συνεργάζονται με τον DJ Matheos για μία ενδιαφέρουσα διασκευή του ιστορικού τραγουδιού «Άτακτη» του Μάρκου Βαμβακάρη. Το βίντεο κλιπ, είναι ακόμη πιο ελκυστικό από τον τολμηρό συνδυασμό που «συνελήφθη», καθώς ο Nivo περνά από τα πιο χαρακτηριστικά μέρη της «πόλης που δεν κοιμάται ποτέ», παίζοντας και λίγο μπάσκετ με τον γνωστό από τα μέρη μας, Τζέιμς Φόρεστ. Ο πρώην «άσσος» των Ολυμπιακού, Άρη, Ηρακλείου και Ολύμπιας Λάρισας… προκάλεσε τον τραγουδιστή, ώστε ο τελευταίος να πραγματοποιήσει το «ξέσπασμά» του για την «άτακτη», στην οποία αναφέρεται το άσμα.

Ο Φόρεστ, πάντως, δεν είναι ο μοναδικός μπασκετικός που εμπλέκεται στη συγκεκριμένη παραγωγή. Το δικό της ρόλο, για το ρουχισμό του Nivo, έπαιξε η εταιρεία ένδυσης LaVUE Fashion, προκειμένου να υπάρξει ακόμη μία ουσιώδης «πινελιά» σε αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια. Υποστηρικτής της εντός συνόρων, είναι ο Αντώνης Μούμογλου, ένας από τους πιο επιτυχημένους παίκτες των ελληνικών εθνικών κατηγοριών, αδερφός του Αριστείδη που κατέχει το ρεκόρ σκοραρίσματος σε έναν αγώνα (143 πόντους σε νίκη του Ηρακλή επί του ΒΑΟ).

Πρόκειται, λοιπόν, για μία αμιγώς ελληνική προσπάθεια, αποδίδοντας ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα, σε ένα μέρος όπου πολλοί αναζητούν τη δόξα και την καταξίωση. Ο Νίκος Βουρλιώτης, βέβαια, δεν πραγματοποιεί για πρώτη φορά συνεργασία με «άρωμα» εξωτερικού, αφού πριν λίγα χρόνια είχε κάνει μία άλλη επιτυχημένη διασκευή, εκείνη του «Ain’t no Sunshine» με τους Νίκο Αλιάγα και Αντώνη Ρέμο, στο δίσκο «Rendez-vous» που είχε εξάγει ο πρώτος μαζί με διάφορους Έλληνες καλλιτέχνες.

Για όσους είστε νοσταλγοί, πάντως, του ρεμπέτικου, δεν μπορούμε να μη σας προσφέρουμε και την πρωτότυπη έκδοση του κομματιού «Άτακτη», με την αξεπέραστη φωνή του μεγάλου Μάρκου Βαμβακάρη.

Το βίντεο έχει ως «σύνθημα» το «Straight from New York», αλλά δεν είναι υπερβολικό να πούμε πως είναι επίσης «Straight outta Greece»…