Το «άνοιγμα» του Στεφ Κάρι στον επιχειρηματικό τομέα, είναι ένα γεγονός με οφέλη, τόσο για τον ίδιο όσο και για την εταιρεία που επέλεξε για νιώσει ξεχωριστός. Όντας το πρώτο διαφημιζόμενο «προϊόν» της Under Armour και συνιδιοκτήτης της εταιρείας, έχει καταφέρει να την «εκτοξεύσει», κάτι λογικό, αν συνυπολογίσει κανείς τα «θαύματα» των τελευταίων δύο χρόνων στο ΝΒΑ, έστω κι αν αυτά «επισκιάστηκαν» σε μερικό βαθμό από την «κατάρρευση» των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και την επική ανατροπή των Κλίβελαντ Καβαλίερς στη σειρά των Τελικών, από 1-3 σε 4-3.

Ο κορυφαίος «Πολεμιστής», πάντως, δεν χάνει την ευκαιρία να κατοχυρώνει διαρκώς όσες ευκαιρίες κέρδους παρουσιάζονται μπροστά του, ακόμη κι όταν η ομάδα του βρίσκεται σε δύσβατα «μονοπάτια». Την ημέρα που οι παίκτες του Στιβ Κερ θα έχαναν στο Οχάιο για τον έκτο τελικό, ο Κάρι υπέβαλε αιτήσεις για απόκτηση πνευματικών δικαιωμάτων σε τέσσερα ονόματα

Ο ίδιος, σύμφωνα με το Forbes, ζήτησε τα ονόματα «Στεφ Κάρι», «Στέφεν Κάρι», «Σεφ Κάρι» και «Κάρι» να έχουν τη δική του ιδιοκτησία, προκειμένου να έχει κέρδη σε ανάλογη χρησιμοποίησή τους, για διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες. Και δεν αναφερόμαστε μονάχα σε αθλητικά είδη, αλλά ακόμη και σε προϊόντα που μάλλον δεν έχουν άμεση σχέση με τον αθλητισμό, όπως τα κραγιόν, τους ειδικούς καθρέφτες αυτοκινήτων, τα κολάν, τα επιτραπέζια παιχνίδια ή οι φιλανθρωπικές ενέργειες. Για την ακρίβεια, χάρη στην φήμη που απέκτησε μέσω του αθλητισμού, έχει την ευκαιρία να εξαπλωθεί σε μια ολόκληρη επιχειρηματική «γκάμα».

curry-copyright

Η «επέλασή» του αυτή, γίνεται ασφαλώς, τόσο με τη βοήθεια της Octagon, της εταιρείας που τον εκπροσωπεί, όσο και με την απόφαση της Under Armour να μην χρησιμοποιήσει άλλο για τον ίδιο ατάκες, όπως «ο πιο άπιαστος παίκτης» ή «η νέα μπασκετική ευφυΐα», επιλέγοντας να αναδείξει διαφορετικά χαρακτηριστικά αντί αυτών. Ο Στεφ Κάρι, πάντως, σίγουρα κατάλαβε πως η επιλογή να διατηρήσει πνευματικά δικαιώματα, σε έννοεις που συνδέονται αποκλειστικά με εκείνον, θα αποτελέσει άλλη μια σημαντική «πηγή» κέρδους για τον ίδιο, συνεχίζοντας στον εξαιρετικό δρόμο που τον είχε «σπρώξει» η Nike στην Off-Season του 2013.