Τι σημαίνει να είσαι Superstar;

Όταν η adidas παρουσίασε για πρώτη φορά το παπούτσι Superstar το 1969, η λέξη “Superstar” είχε ξεκάθαρη σημασία. Σήμερα η λέξη αυτή έχει φθαρεί τόσο που μπερδεύει. Για τον λόγο αυτό το 2015 τα adidas Originals θέτουν υπό αμφισβήτηση το τι σημαίνει να είσαι superstar.

Για τον καλλιτέχνη και δημιουργό Pharrell Williams, το νόημα της λέξης είναι σαφές: “Superstar δεν είναι αυτός με τον μεγαλύτερο αριθμό των views, likes ή shares”. Ο διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστής David Beckham συνεχίζει: “Ένας Superstar δεν κάνει προσπάθεια για να γίνει το επόμενο μεγάλο όνομα”.

“Superstar δεν είσαι όταν βρίσκεται το όνομα σου σε μία σημαία ή σε μία φανέλα” συμπληρώνει ο επαγγελματίας μπασκετμπολίστας Damian Lillard, ενώ η τραγουδίστρια Rita Ora δηλώνει: “Ένας Superstar δεν ακολουθεί τα βήματα κάποιου άλλου”.

Παρόλο που οι παραπάνω “Superstars” έχουν χαράξει διαφορετικές πορείες δημιουργίας, το κίνητρό τους από την αρχή της καριέρας τους παραμένει αδιαπραγμάτευτο. Ο Pharrell είχε μία ακατανίκητη ανάγκη να δημιουργήσει μουσική. Ο Beckham ήθελε απλά να γίνει ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που μπορούσε. Δεν κυνηγούσαν τη φήμη, η φήμη ήρθε ως αποτέλεσμα της αφοσίωσής και της σκληρής δουλειάς τους.

Είτε είμαστε στο 1969 είτε στο 2015, ένα πράγμα είναι σίγουρο – δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για να είσαι Superstar.

Δες το film μικρού μήκους των adidas Originals, σκηνοθετημένο από τον Karim Huu Do και μάθε τι σημαίνει να είσαι Superstar το 2015: http://a.did.as/superstarfilm

Σχετικά με τον Karim Huu Do: Ο Ελβετικής καταγωγής σκηνοθέτης ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια, αλλά η φιλμογραφία του ήδη περιλαμβάνει αρκετά αναγνωρισμένα φιλμ μικρού μήκους και videoclips. Ο KarimHuuDo διερευνά από το θέμα της ζωής μέχρι όλο τον κόσμο, προσεγγίζοντας κάθε project μέσα από ανθρώπινα πορτραίτα, μία ισχυρά ευαίσθητη διάσταση και αδιαμφισβήτητα δυνατή απεικόνιση.

Σχετικά με τα adidas Originals Superstar: Από την αρχική του εμφάνιση ως ένα από τα πρώτα performance παπούτσια για το μπάσκετ, το adidasOriginalsSuperstar έχει πλέον αποκτήσει θρυλικό status. Από το 1969 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το παπούτσι αυτό έχει γίνει originalstreeticon παίζοντας βασικό ρόλο στη μίξη του sport και του δρόμου που αποτέλεσε την αρχή για το streetstyle. Στη διάρκεια του χρόνου, οι μεγαλύτεροι γνώστες του streetstyle έχουν αγκαλιάσει την κλασσική πλέον σιλουέτα του παπουτσιού που παραμένει το ίδιο επίκαιρη από το πρώτο βήμα που έκανε αλλάζοντας το παιχνίδι από το sportsculture στο sub-culture.