Θα μπορούσε άραγε η αθλητική εταιρία Adidas, να ήταν εκείνη που θα είχε συνδέσει το όνομα της με τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών Michael Jordan; Η απάντηση είναι πως ναι, μιας και όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος σε συνέντευξη του, πριν να υπογράψει το συμβόλαιο του με τη Nike, δεν φορούσε παπούτσια της εταιρίας.

Η ιστορία γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον.. Στο κολλέγιο χρησιμοποιούσε παπούτσια της Converse, γενικότερα όμως τα αγαπημένα του προϊόντα μέχρι εκείνη τη στιγμή, ήταν της Adidas. Η Nike τον προσέγγισε και του έκανε πρόταση συνεργασίας, δείχνοντας του ότι θέλει να τον εντάξει στο εμπορικό της πλάνο, στηρίζοντας πάνω του μια σειρά προϊόντων. Στην παρουσίαση της, του υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε τα προϊόντα της, να τον καλύπτουν και να τον εκφράζουν.

Ο ίδιος δίστασε να πάρει την απόφαση να συνεργαστεί με την Nike, και όντας πιστός στην Adidas, της πρότεινε να αντιστοιχίσει την προσφορά της Nike, για να συνεχίσει μαζί της. Η Γερμανική εταιρία όμως, αποφάσισε ότι δεν θα είχε και σπουδαία οφέλη από την πιθανή συνεργασία με τον Jordan (!) και έτσι δεν έδειξε ενδιαφέρον.. Η απόφαση του να καταλήξει με την Nike επομένως, ήταν εύκολη, μιας και αποτελούσε μονόδρομο.

Μετά από τόσα χρόνια, μιας άκρως επιτυχημένης σχέσης, μιας και τα προϊόντα της Nike με την υπογραφή του Jordan, ήταν και συνεχίζουν να είναι κορυφαία σε πωλήσεις, ποιος ξέρει τι θα είχε γίνει αν τα πράγματα είχαν πάρει διαφορετική τροπή..

Σίγουρα η αγωνιστική του αξία και τα επιτεύγματα του δεν θα είχαν επηρεαστεί, ωστόσο η εμπορική του εικόνα ίσως και να ήταν διαφορετική.. Ο Jordan πάντως δηλώνει ευτυχισμένος γι αυτήν την πορεία, και το ίδιο σίγουρα νιώθουν και οι άνθρωποι της Nike. Τι να ισχύει όμως για την Adidas, που τον.. έχασε μέσα από τα χέρια της..;