«Φθάσε εκεί  όπου δεν μπορείς» είναι η φράση του Νίκου Καζαντζάκη η οποία για πολλούς ανθρώπους αποτελεί σήμα κατατεθέν. Παγκόσμια ημέρα Α.με.Α σήμερα και αυτοί που προσπαθούν να ξεπερνούν κάθε στιγμή τα όριά τους , τα όρια που η φύση έχει θεσπίσει είναι σίγουρα τα άτομα με αναπηρία.

Ο λόγος που καθιερώθηκε η παγκόσμια ημέρα Α.με.Α να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, είναι επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΈΔΡΑ» χαιρετίζει την σημερινή ημέρα και τιμά τα άτομα με αναπηρίες αλλά και τους ανθρώπους που είναι δίπλα τους.

Κάθε χρόνο  η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΈΔΡΑ» διοργανώνει τους Παννατικούς Αγώνες για Α.με.Α κι έτσι γιορτάζει αυτή την σημαντική ημέρα με αυτό τον μοναδικό τρόπο.

Ωστόσο φέτος απο τις πρόσφατες πλημμύρες το κλειστό γήπεδο του μπάσκετ Ανδρέας Παπανδρέου του Περιστερίου  (όπου διοργανωνόταν επί χρόνια  η Παναττική αθλητική διοργάνωση) υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Το γεγονός αυτό δεν διασφάλιζε την ασφάλεια των συμμετεχόντων και των συνοδών τους και έτσι ο φορέας μας ανέβαλε την 8η Παναττική Αθλητική Διοργάνωση για τις                18 Μάρτιου στο3ο Κλειστό Γήπεδο Ζωφριάς μαζί με την Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φυλής.  Και αυτό επειδή θεωρούμε πως δεν είναι μια μέρα το χρόνο που πρέπει να χειροκροτούμε και να τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά είναι κάθε μέρα και οποιαδήποτε ημέρα. Γιατί ένα μπράβο, ένα χαμόγελο είναι η καλύτερη ανταμοιβή τους.

Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΈΔΡΑ» ασχολείται 15 χρόνια με την ψυχική υγεία και όλοι όσοι την απαρτίζουμε αισθανόμαστε «πλούσιοι». Είμαστε ισότιμοι και όλοι μαζί σχεδιάζουμε, δρούμε και πράττουμε για έναν καλύτερο κόσμο.