Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από ένα εκ των πιο διάσημων λογότυπων στην ιστορία της αθλητικής βιομηχανίας έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή (29/4). Όπως γνωστοποίησε το Business Insider, ο Peter Moore, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και σχεδίασε το logo της Jordan Brand, απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών.

Ο Moore ήταν επίσης αυτός που σχεδίασε το πρώτο παπούτσι της διάσημης φίρμας του Michael Jordan (το Air Jordan 1), ενώ στη μετέπειτα καριέρα του δούλεψε για αρκετά χρόνια και στην Adidas, ανανεώνοντας το κλασικό logo της εταιρίας με τις τρεις ρίγες, σε αυτό που υφίσταται μέχρι σήμερα. Αποσύρθηκε από την αθλητική βιομηχανία το 1998.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για την απώλεια του Peter Moore, ενός εμβληματικού σχεδιαστή, του οποίου η κληρονομιά θα είναι για πάντα συνδεδεμένη με τον Jordan Brand και την κουλτούρα των sneakers που βοήθησε να δημιουργηθεί», τόνισε ο Howard “H” White, αντιπρόεδρος της Jordan brand.

«Η οικογένεια της Adidas είναι λυπημένη για τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου Peter Moore. Οι καρδιές μας είναι με την οικογένεια, τους φίλους του Peter και όλους όσους τον γνώριζαν. Ο Peter ήταν ένας πραγματικός θρύλος και σύμβολο στον κλάδο μας και είναι αδύνατο να υπερεκτιμηθεί ο αντίκτυπος που είχε στην Adidas. Θα λείψει πολύ και η κληρονομιά του θα ζει για πάντα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Adidas.