Όπως και να το κάνουμε τα sneakers είναι… πάθος για πολλούς. Και δη γι αυτούς που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Υπάρχουν πολλές μεγάλες αλήθειες, όμως, που χαρακτηρίζουν τους sneakers freaks (αν και αδόκιμος ο όρος). Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το πάθος και η ανάγκη για την διατήρηση των παπουτσιών σε άριστη κατάσταση είναι δύο συνισταμένες που ποτέ δεν εκλείπουν από αυτούς που ζουν και αναπνέουν για να μεγαλώσουν τις συλλογές τους. Δεν είναι, όμως, οι μόνες. Πάρτε μια ιδέα…

Ζήλεια
Όπως συμβαίνει στην πραγματική ζωή, έτσι και όσον αφορά τα sneakers, αυτά που μας λείπουν είναι ικανά να… γίνουν απαραίτητα, χωρίς, όμως, να είναι. Χαζό; Σίγουρα! Αλλά όταν μιλάμε για ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια, τότε όλα ανήκουν απλά στην ιστορία. Δε συμφωνείτε;

Συλλογή
Size matters λένε και δεν έχουν άδικο. Τουλάχιστον όσον αφορά τις συλλογές παπουτσιών (και όχι μόνο). Βλέπετε, μία τεράστια συλλογή μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε ικανοποίηση γι αυτά που έχουμε καταφέρει, αλλά φυσικά να… μεταφέρει τη ζήλεια (που αναφέρουμε παραπάνω) σε κάποιο άλλο σπίτι.

Jordans
Αν το κάρφωμα είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό σε έναν αγώνα μπάσκετ, τότε τα Jordans είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό αφορά τα sneakers. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρείτε έστω και ένα άτομο που να μην αγαπάει (sic) τη συγκεκριμένη σειρά αθλητικών παπουτσιών. Ούτε ένα!

Ενημέρωση

Το τι κυκλοφορεί στην αγορά μοιάζει να είναι το… ευαγγέλιο των φανατικών. Γι αυτό το λόγο και οι ιστοσελίδες που σχετίζονται με sneakers έχουν μετατραπεί στον αγαπημένο τους διαδικτυακό τόπο. Και όχι άδικα…

Νοσταλγία
Σε αντίθεση με άλλα ρούχα και υποδήματα τα sneakers όσο περνούν τα χρόνια αποκτούν όλο και μεγαλύτερη αξία. Σαν τα κρασιά ένα πράγμα. Για του λόγου το αληθές δεν έχετε παρά να ρωτήσετε αυτούς που έχουν “φάει” τη ζωή τους στη συντήρηση των αθλητικών υποδημάτων που βρίσκονται στις συλλογές τους.

Vans
Η συγκεκριμένη μάρκα αθλητικών παπουτσιών αποτελεί το μεγαλύτερο… πάθος όσον ζουν στη δυτική πλευρά της Αμερικής. Μπορεί τα Jordans ή τα Nike να αποτελούν ισχυρούς αντιπάλους, αλλά στη δυτική ακτή τα Vans αποτελούν… κανόνα.

Γρήγορα
Η απόκτηση των sneakers με το που βγουν στην αγορά (ή ακόμα και πριν από τότε) αποτελεί προτεραιότητα. Άλλωστε οι “εραστές” τους κάνουν τα πάντα (χωρίς υπερβολή) για να προμηθευτούν ένα ζευγάρι πριν κυκλοφορήσει επίσημα. Βέβαια, στο αντίθετο άκρο, όταν άπαντες αγοράσουν το συγκεκριμένο ζευγάρι, τότε η ικανοποίηση της αγοράς μειώνεται αρκετά…

Η πρώτη φορά
Όπως σε όλα τα ζητήματα, έτσι και στα sneakers, η πρώτη φορά αποτελεί ένα μικρό πρόβλημα. Γι αυτό το λόγο το πρώτο βήμα δεν παύει να είναι κάτι… αξιοσημείωτο, κάτι που για να γίνει, όμως, πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Υπερβολές; Δε νομίζω!

Οι resellers
Αποτελούν τα άτομα που αγαπούν να μισούν όσοι ασχολούνται με τα sneakers. Η πώληση σπάνιων κομματιών σε τιμές… εξωπραγματικές αποτελεί πρόβλημα και γι αυτό ποτέ δεν υπήρξαν οι αγαπημένοι των sneaker lovers. Κάποιες φορές, όμως, γίνονται… απαραίτητοι, όταν έχουν ζευγάρια που είναι κάτι παραπάνω από δυσεύρετα.