Η εξέλιξή του στις δύο σεζόν του στο ΝΒΑ ήταν ταχύτατη. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας από τους πλέον ανερχόμενους παίκτες της Λίγκας και αυτό οφείλεται στο ταλέντο του, την σκληρή δουλειά του και την προσωπική ταχύτητα του οργανισμού του. Ο διεθνής φόργουορντ των Μπακς είναι εδώ και μερικές μέρες μέλος της Ομάδας Ταχύτητας του Zoom, μιας ομάδας κορυφαίων αθλητών που ξέρουν τι θα πει ταχύτητα και σε προκαλούν να βγεις έξω και να τρέξεις το πιο γρήγορο μίλι σου αυτό το καλοκαίρι. Δηλώνοντας συμμετοχή στις προπονήσεις του Nike+ Run Club, μέσω της εφαρμογής Nike+ Running App στη δοκιμασία «Find Your Fast» (στην ιστοσελίδα https://www.facebook.com/NikeRunningGreece).  
 
 
Ο ίδιος ο «Giannis» τονίζει πως «είναι πολύ σημαντικό να είναι κανείς εργατικός και να αξιοποιεί τα προσόντα που έχει. Το πιο σημαντικό για μένα είναι κάθε χρόνο να γίνομαι όλο και καλύτερος. Όταν καταρρίπτω κάποιο ρεκόρ στο μπάσκετ νιώθω μεγάλη ικανοποίηση και αυτό μου δίνει δύναμη να προχωρώ για το επόμενο. Ακόμα και στην προπόνηση, πρέπει πάντα να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό. Σαν να είσαι εκείνη τη στιγμή στον αγώνα». Καταλήγοντας πως «όταν τελειώσει η αθλητική μου καριέρα, θα ήθελα να με θυμάται η επόμενη γενιά και να αποτελώ κι εγώ πρότυπο για τους επόμενους μπασκετμπολίστες»
 
 
Κοντά στο τέλος της δικής του καριέρας πλησιάζει ο 37χρονος Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος όμως αντιμετωπίζεται ακόμη σαν νέος σταρ. Ο αρχηγός των Λέικερς ταξίδεψε  αυτό το Σαββατοκύριακο (1-2/8) στην Γκουανγκζού για την καμπάνια RISE της Nike, την οποία φέτος έχει εγκαινιάσει ο γκαρντ των Πέισερς, Πολ Τζορτζ. Ο Κόμπι, που επιστρέφει στην κινεζική πόλη για πρώτη φορά έπειτα από 3 χρόνια, αποθεώθηκε από εκατοντάδες οπαδούς του, ενώ το δικό του παπούτσι, Kobe 10, έχει ήδη φτάσει στην Ασία. Την ίδια διαδρομή, για την εκστρατεία της ίδιας αθλητικής εταιρείας, θα ακολουθήσουν και ο νέος «Μίδας» του ΝΒΑ, με συμβόλαιο 145εκατ.δολ. για 5 χρόνια, Άντονι Ντέιβις και ο σταρ των φετινών φιναλίστ, Κλίβελαντ Καβαλίερς, ΛεΜπρον Τζέιμς, που (επίσης έλαβε ένα «ηγεμονικό» συμβόλαιο 47εκατ.).