Το δίλημμα ΛεΜπρον Τζέιμς ή Κόμπε Μπράιαντ κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στους κόλπους του ΝΒΑ. Δεν είναι λίγοι αυτοί, άλλωστε, που επιδίδονται σε τέτοιου είδους… διλήμματα αναζητώντας τον διάδοχο του Μάικλ Τζόρνταν. Μέχρις στιγμής οι περισσότεροι τίτλοι που έχει κατακτήσει ο “Black Mamba” έναντι του “King James” αποτελούν ένα πειστήριο… υπεροχής, αλλά τα όσα (εντυπωσιακά) κάνει την τελευταία τριετία ο σούπερ σταρ των Μαϊάμι Χιτ και η προοπτική κατάκτησης ακόμα περισσότερων δαχτυλιδιών στο μέλλον, αναγκάζουν άπαντες να αναθεωρήσουν.

Αφήνοντας στην άκρη, όμως, τα πεπραγμένα αμφοτέρων εντός παρκέ, εντύπωση προκαλούν τα αποτελέσματα έρευνας που έκανε η διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Forbes, σύμφωνα με τα οποία ο “Βασιλιάς” έχει… κατατροπώσει τον “Black Mamba” σε θέμα πωλήσεων αθλητικών παπουτσιών.

Πιο συγκεκριμένα, το 2012 η Nike είχε έσοδα ύψους 300 εκατ. δολαρίων από τα παπούτσια που είχαν την επωνυμία του ΛεΜπρον Τζέιμς (σ.σ.: 50% αύξηση σε σχέση με το 2011), εν αντιθέσει με αυτά του Κόμπε Μπράιαντ που της προσέφεραν μόλις… 50 εκατ. δολάρια.

Οπότε θέμα σύγκρισης σε θέμα εμπορικότητας δεν υφίσταται, απ ότι φαίνεται

Παίκτης Εταιρεία Έσοδα
ΛεΜπρον Τζέιμς Nike 300 εκατ. δολάρια
Κόμπε Μπράιαντ Nike 50 εκατ. δολάρια
Καρμέλο Άντονι Jordan 40 εκατ. δολάρια
Κέβιν Ντουράντ Nike 35 εκατ. δολάρια
Ντέρικ Ρόουζ Adidas 25 εκατ. δολάρια
Τζον Ουόλ Reebok 5 εκατ. δολάρια
Ντουάιτ Χάουαρντ Adidas 5 εκατ. δολάρια