Του Γιώργου Αδαμόπουλου
12/01/2012 (10:17)

Ο Κόμπι Μπράιαντ ακολουθεί κατά πόδας τα βήματα του Μάικλ Τζόρνταν, καταρρίπτοντας ή πλησιάζοντας επιδόσεις του παλαίμαχου σταρ. Αλλά δεν χρειάζεται να αποκληθεί και “Air“, όπως ο “M.J.“. Διότι έχει ούτως ή άλλως το δικό του παπούτσισήμα κατατεθέν. Η εταιρεία Nike παρουσίασε το νέο ζευγάρι με την υπογραφή του σταρ των Λέικερς, το Kobe VII, που επιτρέπει στον καθένα να προσαρμόζει το υπόδημα στις προτιμήσεις του… Αλλάζοντας τα τμήματα υποστήριξης στον αστράγαλο και προσφέροντας αντικραδασμική προστασία στο μέσον του πέλματος!  

Το Nike Kobe VII System Supreme περιλαμβάνει δύο εναλλακτικά σετ προαιρετικών εξαρτημάτων, τα οποία επιτρέπουν στους παίκτες να τροποποιούν την αντικραδασμική προστασία και την υποστήριξη που παρέχει το υπόδημα ανάλογα με το στυλ που παίζουν!

Μάλιστα, η γνωστή αθλητική εταιρεία προτείνει σετ Attack Fast, για αθλητές με πλεονέκτημα στην ταχύτητα, το οποίο περιλαμβάνει μια ενδιάμεση σόλα Phylon με στοιχεία Nike Zoom στο εμπρός τμήμα του πέλματος και στη φτέρνα για απόλυτα μικρό βάρος και τέλεια απόκριση. Ενώ διαθέτει εξαιρετικά ελαστικό υλικό που αγκαλιάζει το πέλμα για σωστή υποστήριξη, εφαρμόζει σαν κάλτσα εξαλείφοντας την ανάγκη της παραδοσιακής γλώσσας και της εσωτερικής επένδυσης και διατηρεί το υπόδημα ελαφρύ…

Η Nike προτείνει το σετ Attack Strong για αγώνες με ένταση και απαιτήσεις ιδιαίτερης σωματικής προσπάθειας. Η ενδιάμεση σόλα Cushlon, πλήρους μήκους και ένα αξεσουάρ που αγκαλιάζει τον αστράγαλο προσφέρει άνετη κίνηση και τέλεια υποστήριξη. Από σχεδιαστική πλευρά, το “Kobe VII” αφηγείται την ιστορία ενός αρπακτικού ζώου, η οποία είναι εμπνευσμένη από το ένστικτο του Μπράιαντ!

Το μοτίβο του αρπακτικού ζωντανεύει στο εξωτερικό περίβλημα και συνδυάζει στοιχεία από την όψη τριών ζώων: της λεοπάρδαλης, του μεγάλου λευκού καρχαρία και του φιδιού Black Mamba, που είναι και το παρατσούκλι του αρχηγού των Λέικερς.

Ο Κόμπι συζητά με τον creative director της Nike, Έρικ Άβαρ, για τον σχεδιασμό του νέου παπουτσιού του.