Του Γιώργου Αδαμόπουλου
12/04/2012 (22:07)

Τα πλέι-οφς του ΝΒΑ πλησιάζουν (ξεκινούν στις 28/4) και οι φιλόδοξες ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει τις ετοιμασίες για να εμφανιστούν ανταγωνιστικές στις “μάχες” του δαχτυλιδιού του πρωταθλητή. Αλλά και η Nike έχει ήδη βρει τρόπους να παρουσιαστεί ανταγωνιστική, άνετη και καλαίσθητη στους μεγάλους αγώνες ως τους φετινούς Τελικούς. Η γνωστή αθλητική εταιρεία παρουσίασε την υπερενισχυμένη σειρά υποδημάτων “Elite“, η οποία παρέχει νέα επίπεδα καινοτομίας στα παπούτσια Nike Kobe VII, Nike Zoom Hyperdunk και LeBron 9. Τα οποία θα λανσαριστούν στα πλέι-οφς και είναι κατασκευασμένα από υλικά προηγμένων τεχνολογιών, ώστε να προσφέρουν στους παίκτες το πλεονέκτημα των υψηλών επιδόσεων.

Χαρακτηριστικό τους το μικρό βάρος, η βελτιωμένη εφαρμογή, η δυναμική προστασία και τα χρώματα που ξεχωρίζουν, με τον διευθυντή σχεδιασμού υποδημάτων της Nike Basketball, Λίο Τσανγκ να τονίζει πως “εστιάζουμε στην καινοτομία των προϊόντων, προκειμένου να προσφέρουμε στους αθλητές ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα“.

Και να εξηγεί ότι “στην σειρά “Nike Basketball Elite“, ανασχεδιάσαμε εξ’ ολοκλήρου κάθε υπόδημα από μέσα προς τα έξω, χρησιμοποιώντας υλικά των υψηλότερων δυνατών επιδόσεων. Πήραμε τέσσερα κορυφαία προϊόντα που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση και τα κάναμε ακόμα καλύτερα για την πιο σημαντική στιγμή ενός αθλητή – τον αγώνα για το τρόπαιο του πρωταθλητή”.

Κάθε μοντέλο της σειράς υποδημάτων “Nike Basketball Elite“, που θα φορεθεί στο γήπεδο και στα παρκέ των πλέι-οφς, θα έχει αρχικά ένα ειδικά σχεδιασμένο λευκό Swoosh. Και η Nike θα τιμήσει τα επιτεύγματα κάθε παίκτη, αντικαθιστώντας το λευκό σύμβολο Swoosh με ένα χρυσό αντίστοιχο σύμβολο, για τον τελικό!

Τα πάνω τμήματα των Nike Kobe VII, Nike Zoom Hyperdunk και LeBron 9 περιλαμβάνουν υλικά υψηλών επιδόσεων και έχουν ανασχεδιαστεί πλήρως, ώστε να εξασφαλίζουν ότι τα προϊόντα είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριά. Ενώ για να επιτευχθεί το μικρό βάρος, χρησιμοποιείται τεχνολογία Flywire, με αποτέλεσμα το υπόδημα να γίνεται ταυτόχρονα πιο ανθεκτικό και πιο ελαφρύ και να έχει τέλεια εφαρμογή.