Η επιστροφή του Ντέρικ Ρόουζ στα παρκέ, έπειτα από σχεδόν 18 μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού, είναι η μία πλευρά του εαυτού του. Αυτή του φιλόδοξου παίκτη μέσα στο παρκέ. Ο μεγάλος σταρ του Σικάγο ετοιμάζεται με ανυπομονησία για την επερχόμενη σεζόν του ΝΒΑ, καθώς πέρυσι έχασε όλη τη χρονιά. Μονάχα που παράλληλα, βρήκε την ευκαιρία να ζήσει την άλλη πλευρά του, αυτή του οικογενειάρχη στο σπίτι. Κάτι που ενέπνευσε την εταιρεία Adidas, με την οποία ο MVPτου 2011 συνεργάζεται να δημιουργήσει το νέο παπούτσι που φέρει την υπογραφή του Ρόουζ.

Το «DRose θα κυκλοφορήσει στις 10 Οκτωβρίου, θα συνοδεύσει τον ηγέτη των Μπουλς σε όλη την διάρκεια της σεζόν, στην οποία θα προσπαθήσει να «εκθρονίσει» το Μαϊάμι από την κορυφή του ΝΒΑ και είναι ένα υπόδημα που αποτυπώνει τις δύο πλευρές του Αμερικανού γκαρντ, εντός κι εκτός γηπέδου. «Όταν βρίσκομαι στο παρκέ δίνω τα πάντα για τη νίκη, ενώ εκτός γηπέδου, είμαι ένας χαλαρός, χαμηλών τόνων τύπος που του αρέσει να περνά χρόνο με την οικογένειά του», σχολίασε ο Ντέρικ Ρόουζ, θεωρώντας «πολύ πρωτότυπο που η Adidas χρησιμοποίησε αυτά τα στοιχεία για να σχεδιάσει ένα παπούτσι που έχει τρομερές επιδόσεις στο γήπεδο, αλλά ταυτόχρονα δείχνει πολύ όμορφο εκτός γηπέδου». Η διάκριση του χαρακτήρα του «αποτυπώνεται» στο «DRose από μία έντονη κάθετη γραμμή στο ύψος του αστραγάλου, που χωρίζει ουσιαστικά το παπούτσι σε δύο μέρη.

Η φτέρνα του «D-Rose 4» είναι κατασκευασμένη από σκληρό και ανθεκτικό υλικό, προκειμένου να ενισχύει την εκρηκτικότητα και το επιθετικό στιλ παιχνιδιού του Ρόουζ. Ενώ το μπροστινό μέρος του παπουτσιού έχει έναν κομψό σχεδιασμό και είναι κατασκευασμένο από υλικά υψηλής ποιότητας, ώστε να αντιπροσωπεύει τη χαλαρή, εκτός γηπέδου πλευρά του χαρακτήρα του. Στην εξωτερική σόλα βρίσκεται η τελευταία καινοτομία της Adidas, το σύστημα πρόσφυσης «Crazyquick», για να δίνει στον Ρόουζ απόλυτο έλεγχο και ελαστικότητα στις γρήγορες κινήσεις του στο παρκέ. Η τεχνολογία «SPRINTWEB», το δυναμικό σύστημα υποστήριξης του αστραγάλου, «GEOFIT», και το βελτιωμένο «SPRINTFRAME», ενισχύουν την υποστήριξη, την άνεση και τον έλεγχο του παπουτσιού. Το πάνω μέρος του παπουτσιού είναι κατασκευασμένο από λείο συνθετικό δέρμα και εξαιρετικής ποιότητας υλικά, ενώ το αντανακλαστικό λογότυπο «D-Rose» στον αστράγαλο και το ανάγλυφο λογότυπο στη γλώσσα του παπουτσιού, αποτελείται από τρία πέταλα τριαντάφυλλου που ξετυλίγονται γύρω από το γράμμα “D” και τον αριθμό «1».