Μπορεί οι Λέικερς να μην έχουν ξεκινήσει καλά την φετινή κανονική περίοδο του ΝΒΑ, ωστόσο μεγάλος σταρ τους αποδεικνύει πως παρά τα 34 χρόνια του και την 17η σεζόν του στη Λίγκα, πατάει γερά στα πόδια του.

Η ομάδα του Λ.Α. λατρεύει τα “χρυσά” χέρια του Κόμπι Μπράιαντ (την ίδια στιγμή που οι αντίπαλοί του τα… μισούν!), που είναι ως τώρα πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με μ.ο. 28π. σε 36,8′ συμμετοχής και τα ξημερώματα της Πέμπτης (6/12) έφτασε τους 30.000 πόντους στην καριέρα του! Ως ο νεαρότερος που το πετυχαίνει και έγινε μόλις ο 5ος παίκτης (μετά τους Καρίμ Αμπντούλ – Τζαμπάρ, Καρλ Μαλόουν, Μάικλ Τζόρνταν) που “έσπασε” αυτό το “φράγμα”!

Κι αν στην Καλιφόρνια αγαπούν τα “θαυματουργά” χέρια του, στην Nike λατρεύουν τα… πόδια του. Η γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών παρουσίασε πρόσφατα το νέο παπούτσι που φέρει την υπογραφή και την αύρα του Κόμπι, το “Kobe 8 System”, το οποίο είναι και πάλι σχεδιασμένο από τον Eric Avar. Το νέο υπόδημα για μπάσκετ είναι σχεδιασμένο για να εφαρμόζει σαν προέκταση του πέλματος του Μπράιαντ για ένα πρώτο γρήγορο βήμα. Με βασικά στοιχεία την ταχύτητα, την ακρίβεια, το όραμα και την ευελιξία.

Κατά τη δημιουργία του “Kobe 8 System”, η Nike Basketball ενσωμάτωσε κάθε διάσταση του αξεπέραστου τρόπου με τον οποίο παίζει ο ίδιος ο σταρ των Λέικερς. Συνδυάζει την καινοτομία με τις υψηλές επιδόσεις και είναι το πιο χαμηλό και το πιο ελαφρύ υπόδημα με την υπογραφή του Κόμπι, με βάρος μόλις 272,16 γραμμάρια σε ανδρικό μέγεθος 42,5! Η έμπνευση για την στάμπα σαν δέρμα φιδιού, προήλθε από το “alter ego” του Μπράιαντ στο γήπεδο, το φίδι “Black Mamba”, αλλά και από την Κινεζική χρονιά του Φιδιού, που είναι το 2013.

Για τη δημιουργία του νέου παπουτσιού του, ο Κόμπι επιθυμούσε ένα υπόδημα που θα λειτουργούσε σαν προέκταση του πέλματός του, αντικατοπτρίζοντας την ταχύτητα των επιδόσεων του και παραμένοντας ταυτόχρονα σε πιο κοντινή απόσταση από το έδαφος.

Εστιάζω πάντα στον τρόπο βελτίωσης του παιχνιδιού και στην επίτευξη των καλύτερων δυνατών επιδόσεων. Θέλω τα υποδήματά μου να μιμούνται την ταχύτητα με την οποία παίζω”, τονίζει ο 34χρονος γκαρντ. Συμπληρώνοντας ότι “χάρη στις ελάχιστες μειώσεις του ύψους και του βάρους, μπορώ να παίζω ταχύτερα, με καλύτερο έλεγχο και να ελίσσομαι σε όλη την έκταση του γηπέδου”.

Η ομάδα σχεδιασμού της Nike, ανταποκρινόμενη στις πληροφορίες που έλαβε από τον Μπράιαντ, ενσωμάτωσε το καινοτομικό υλικό “Nike Engineered Mesh” για πρώτη φορά σε υπόδημα μπάσκετ. Αυτό εξασφαλίζει δυναμική εφαρμογή με εξαιρετικά μικρό βάρος, καθώς το 90% του δικτυωτού υλικού επιτρέπει στο πέλμα να αναπνέει από όλες τις κατευθύνσεις και το υπόλοιπο είναι υλικό με πυκνότερη ύφανση για αντοχή και ευκαμψία, που του επιτρέπει να κάμπτεται με φυσικό τρόπο μαζί με το πέλμα.

“Στα υποδήματα του Κόμπι, προσπαθούμε συνεχώς να φτάνουμε στα όρια των δυνατοτήτων ώστε να τα κάνουμε ταχύτερα, ακριβέστερα και πιο σύγχρονα”, δήλωσε ο σχεδιαστής, Eric Avar. Καταλήγοντας ότι “ο Κόμπι ποτέ δεν διστάζει να φανεί τολμηρός, επιθετικός, προκλητικός ώστε να εντυπωσιάσει. Η συνεργασία μας μαζί του αποτελεί μια ατελείωτη αναζήτηση του τέλειου υποδήματος για εκείνον”.