Ειναι κατι που δεν είχα σκεφτεί πως θα αντιδράσω,αν κάποιος μου το πρότεινε..

Για να πω την αλήθεια,δε μου προκάλεσε κάποια έκπληξη η πρόταση “συνεργασίας” απο τα παιδιά του basketblog.gr.

Τη λέξη συνεργασία τη βάζω σε εισαγωγικά,αφου οταν γράφεις ή ασχολείσαι με κατι που αγαπάς ή ακόμα καλύτερα εισαι “άρρωστος” με αυτο,στην ουσία δεν εργάζεσαι.

Η “αρρώστια” που είπαμε λοιπόν,ειναι τα αθλητικά παπούτσια(μπασκετικά και μη),με τα οποία μεγαλώσαμε οι γύρω στα 30,που ίσως τοτε δε μπορούσαμε να τα εχουμε,για πολλούς και διάφορους λόγους..

Για καλη μας τύχη,σχεδόν όλες πλέον οι εταιρείες,τα επαναφέρουν στην τοτε μορφή τους,σαν ρετρο..

Η ψύχωση των 90s αναβιώνει και τα θελουμε-ψάχνουμε όλοι,το λιγότερο σαν τρελοί.

Πόσοι απο μας(βάζω και εμένα μέσα)δεν εχουμε κοιμηθεί αγκαλιά μολις τα πάρουμε στα χέρια μας,ή πόσοι δεν εχουμε κλείσει μάτι μεχρι να τα πάρουμε την επόμενη μερα.

Τοτε πηγαίναμε σχολείο,για να τα δειξουμε(μεχρι και οι κοπέλες τα ήξεραν και τα φορούσαν),τωρα παμε για καφέ και τα εχουμε συλλογή σε περιοπτες θέσεις στα σπίτια μας.

Είπαμε πολλα,φτάνει..για παμε.

Πρωτο άρθρο λοιπόν-απο τα πολλα που θα διαβάσετε-να μαστε καλα-το τόπ 5 της χρονιάς που έφυγε.

Σε μπασκετικό site είμαστε για μπασκετικά θα μιλαμε.

Στο νουμερο 5 θα βάλω το Jordan 4 white/cement.original χρωματισμός και original μορφή με το “Nike air” στο πίσω μέρος.Ιδιο με του 1989(πρώτη εμφανιςη).Ενας μικρός χαμός στο release του,και λογικό αφου κάθε σοβαρός συλλέκτης το θέλει,έστω να το βλέπει.

Αν θέλετε ενα ωραιο tip,τσεκάρετε στο YouTube το βίντεο απο τη θρυλική ταινία του spike lee,”Do the right thing”,όπου κάποιος λερώνει το συγκεκριμένο παπούτσι κάποιου άλλου πατώντας το με ποδήλατο.

 

kiks10 2

kiks20

4.Air More Uptempo του Scottie.

Το αναγνωρίζουν ολοι.ευκολα..φαινεται απτο φεγγάρι.

Ίσως το πιο αναγνωρίσιμο χοντροπαπουτσο των 90s,με το τεράστιο AIR στις πλευρές.

Βγήκε για τον Pippen,το φόρεσε ο Pippen,το διαφήμισε ο Pippen,αλλα δεν ήταν ποτε signature του Pippen.

Το ’16 έκλεισαν εικοσαετία,και η Nike μας τα έκανε δώρο.

Φούλ αεροσολα και το ολοκληρωμένο παπούτσι της εποχής έτοιμο.

Φορέθηκε απο πολλούς τοτε σταρ,και στις 2 μορφές του:η μια που μιλαμε(more Uptempo),αλλα και αυτη με τον μικρό αεροθαλαμο στο πίσω μέρος του(Much Uptempo).Ο λόγος εύκολος..το More για τα θηρία(Barkley,Pip κτλ) και το Much για τους “κοντούς”(Payton,Reggie κτλ).Ωραια ονόματα..

 

kiks3

kiks4

kiks5

3.Air Jordan 12 “Flu Game”.
 
Αυτο που λέει:το ματς της γριπης.
 
1997,τελικοί με τους Jazz των Stockton-Malone..2 μέλη της μοναδικής-πραγματικής dream team,που δεν έχουν δαχτυλίδι..άσχετο,συνεχίζω..
 
Τελικοί λοιπόν και ο Mike παίζει με σχεδόν 40 πυρετό.38 πόντοι,χωρια ριμπάουντ,ασίστ,κλεψίματα.χρονος συμμετοχής 44 λεπτά.
 
Αποτέλεσμα;Νίκη για τους Bulls στα μαύρα-κόκκινα Bulls 12αρια του,στην αγκαλιά του διοσκουρου του Scottie,να τον μεταφέρει στον πάγκο,σε ενα απο τα πιο θρυλικά και ξακουστά ματς τελικών της ιστοριας.
 
Προσωπική κωμικοτραγική ανάμνηση,η κλοπή του εν λόγω παπουτσιού,σε φίλο,απο παιδιά που πήγαν για κάλαντα..παιχταρα μου,δεν τα αφήνεις στη σκάλα..
kiks6
kiks7
 

2.Air Jordan 3 “True Blue”.

Τα 3αρια ειναι μια κατηγορία μόνα τους.Αγαπημενα όλων.θες το elephant print;θες οτι δεν είχαν swoosh;θες οτι μπήκε πρώτη φορά το jumpman;

Θες οτι αν δεν υπήρχαν αυτα,δε θα υπήρχε όλο αυτο;

Γιατι,για όσους δεν το ξέρουν,χωρίς αυτα ο Mike δεν θα έμενε στη Nike.

Απογοητευμενος απο τα προηγούμενα μοντέλα,απείλησε να φύγει,η εταιρεία προσέλαβε τον Tinker,και τα υπόλοιπα ειναι ιστορία που ζούμε μεχρι σήμερα,και θα ζήσουν και οι απόγονοι μας.

Λιγο στο παπούτσι τωρα,που επέστρεψε φέτος με το “Nike Air”(επιμένω λιγο με αυτο,γιατι ειναι ΑΥΤΟ),παπουτσαρα με ολη την έννοια,και αν αναρωτηθήκατε ποτε γιατι πάντα υπήρχε και ενα -με- μπλε Jordan,ας όψεται η αγάπη για το Carolina..

3αρια..χωρίς πολλα πολλα.

kiks9

 
kiks100
 
1.Air Jordan 11 “Space Jam”.
 
Σαν το More.Το ξέρουν όλοι,το θέλουν όλοι.
 
Και ειδικά αυτο.Τα λουστρίνια που λέγαμε τοτε.τοσα παρακάλια για κατι δε νομίζω να εχω κανει για κατι αλλο..χαμός εδω και 20 χρονια,συνέχεια..
 
Να πω την αλήθεια δεν ειναι τα αγαπημένα μου(είπαμε 3αρια),αλλα ειναι-ήταν η νέα εποχή.με την τρελή διαφήμιση που κάρφωνε ο ιστορίας σε καμμία 50αριά μέτρα μπασκέτα..οταν νομίζαμε οτι με αυτού του επιπέδου μπασκετικά,θα γίνουμε επαγγελματίες-παιχταράδες μπασκετμπολίστες.σιγουρα..

 
Και λουστρίνι,και ανθρακονήματα στον πάτο του παπούτσιου και απολα..
 
Space Jam,απο το Space Jam(το έχετε δει,οκ),αλλα δεν το είχατε γιατι δεν βγήκε στην αγορά τοτε.το κράτησε για πάρτη του.
 
3η φορά που βγαίνει στην αγορά,3η φορά της π..οπης..
 
Και ειναι ίδιο με το πρωτο,και εχει το “45” πίσω,και ειναι ραμμένο το 45,και παει και με κουστουμιά,και θα το βάλω πρωτοχρονιά,και στο γάμο μου,και στο γάμο των άλλων και ειναι πολλα τα “και”.
kiks11
 
kiks12
 
kiks14
Είμαι σίγουρος  οτι κατι καλο θα φτιάξουμε εδω..
 
Υ.γ.η σειρά ειναι προσωπική.
 
Υ.γ 1.προτασεις για θέματα ακούω και απο εσάς.
 
Υ.γ. 2.καλη αρχή,
 
Εις το επανειδειν.