Την αρχή έκανε ο ΛΑΟΣ, τη σκυτάλη πήρε η ΔΗΜΑΡ. Κι εδώ να διευκρινίσουμε: Δεν έχει σημασία ποιος αντέδρασε πρώτος, αλλά ποιος θα μείνει τελευταίος, να μην ασχοληθεί με το ζήτημα.

Το παράνομο και ανήθικο στοίχημα στους αγώνες του εφηβικού πρωταθλήματος, θέμα το οποίο αποκάλυψε ΜΟΝΟ το basketblog.gr, αρχίζει και απασχολεί ολοένα και περισσότερους φορείς. Εντός κι εκτός κοινοβουλίου.

Η ανακοίνωση του Τομέα Αθλητισμού της ΔΗΜΑΡ, σχετικά με το παράνομο στοίχημα σε αγώνες μπάσκετ των εφηβικών πρωταθλημάτων της Αθήνας:

“Με έκπληξη αρχικά, άλλα και αγανάκτηση στη συνέχεια, πληροφορηθήκαμε από τον διαδικτυακό αθλητικό τύπο, την ύπαρξη αγώνων μπάσκετ των παιδικών και εφηβικών πρωταθλημάτων της Αθήνας σε κουπόνια διεξαγωγής παρανόμου στοιχήματος.

Η διάβρωση -δυστυχώς- επεκτείνεται σε όλο και μεγαλύτερο φάσμα του αθλητισμού, μόνο που πλέον λαμβάνει διαστάσεις δηλητηρίασης του μοναδικού πυλώνα που μπορεί να στηρίξει την ελληνική αθλητική κοινότητα, της νεολαίας και ειδικά αυτή της ευαίσθητης ηλικίας.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της δίωξης του παράνομου ηλεκτρονικού στοιχήματος, ώστε να μπει ένα τέλος σε αυτές τις παράνομες δραστηριότητες.

Πιστεύουμε, ότι στο παράνομο στοίχημα δεν έχουν συμμετάσχει παράγοντες που έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή με τα πρωταθλήματα αυτά. Αλλιώς θα πρέπει να απομακρυνθούν και να τιμωρηθούν άμεσα“.

Υποσχεθήκαμε πως δεν θα σταματήσουμε, αν δεν σταματήσουν να δηλητηριάζουν το άθλημα και -το χειρότερο- τα παιδιά μας. Όπως έγραψε και ο Γιώργος (Νικολάου), ο αγώνας (δημοσιογραφικός) συνεχίζεται